Livs femte nolla för säsongen

HOCKEY

HV 71 slog Färjestad med 3–0 i en mycket underhållande, fartfylld och välspelad match.

– Färjestad var fantastiskt bra idag, men spelar vi så här är vi svårslagna, sade HV-målvakten Stefan Liv efter säsongens femte nolla.

Foto: Scanpix

Matchen var länge mycket jämn. HV gjorde sina två sista mål i tom kasse i slutminuten, och fram till dess levde spänningen.

Stefan Liv blev matchhjälte för HV med två ruskiga räddningar vid ställningen 1–0 med bara några minuter kvar. Plockningen på Rickard Wallins skott och följsamheten vid Thomas Rhodins läge var fina nummer av HV-målvakten.

Bäst på isen

– Hade jag släppt in nåt där så hade vi kanske inte vunnit, så det var väl ganska avgörande. Mitt spel stämde bra idag, konstaterade Liv.

Båda målvakterna var riktigt bra. Liv var matchens allra bästa spelare, men även Färjestads Christopher Heino-Lindberg gjorde flera mycket bra räddningar.

– Han är riktigt bra, det har jag sagt hela säsongen. Färjestad kommer att få stor nytta av honom i slutspelet, sade Liv.

HV:s 1–0-mål, som länge såg ut att bli matchens enda, var dock en präktig tavla av Heino-Lindberg.

HV-forwarden Jonas Johansson sköt ett oväntat men löst dragskott från långt håll. Heino-Lindberg klarade, men släppte en enkel retur rakt ut i mitten.

Johansson sköt ett nytt dragskott som inte heller såg så märkvärdigt ut, men på något sätt trillade pucken in under Heino-Lindberg.

– Jag såg inte vad som hände och jag har ingen lust att kommentera hans match. Jag koncentrerar mig på mitt spel och på att hela tiden klara nästa skott, sade Stefan Liv diplomatiskt efter slutsignalen.

Två av lagens största busar, Lance Ward och Emil Kåberg, fanns inte med på isen. Ward var avstängd och Kåberg har en handskada.

Men känslorna svallade ändå, som så ofta mellan dessa båda lag.

Slutspelsstämning

Andre Lakos, Per Ledin och några till såg till att hålla både publiken och domare Thomas Andersson vakna. Lakos var värst med en tvåminutare i varje period.

– Det är alltid heta och bra matcher mellan oss och Färjestad. Perfekt att få några tuffa matcher så här inför slutspelet. Idag började det kännas som slutspelsstämning både på isen och på läktarna, sade Liv.

HV har nu tagit 101 poäng i årets serie. Eftersom serietvåan MoDo tog två poäng på tisdagen skiljer det fortfarande 15 poäng mellan lagen med fem matcher kvar. HV:s serieseger är alltså inte teoretiskt helt klar än.

– Seriesegern funderar jag inte så mycket på, när vi väl kommer till slutspelet kvittar det om vi har tagit 50 eller 100 poäng, sade Stefan Liv.