Från hjälte – till syndabock

Törnqvists tabbe blev matchavgörande

HOCKEY

Hjälte senast – syndabock i kväll.

Luleåmålvakten Gusten Törnqvist släppte visserligen bara in ett mål – men det var en matchavgörande tabbe.

Södertälje vann bottenmötet med 2–0.

Foto: Scanpix

Gusten Törnqvist hyllades efter 3–0-segern mot Frölunda senast då han motade samtliga 40 skott.

Men i kväll dröjde det bara 1,28 innan det small bakom honom – efter en riktig tavla. Efter att Jörgen Bemström lagt ner pucken på mål slog Törnqvist iväg pucken rakt i famnen på Dragan Umicevic, som enkelt kunde sätta pucken i tom kasse.

Törnqvist nära ny tabbe

– Riktigt bra nerlägg av Jörgen. Jag försökte bara gå på mål, och hade tur att pucken studsade rätt, säger Umicevic till ppv.

– Deras mål känns rätt olyckligt. Det är mer ett inlägg som blir en målchans från ingenstans, säger Luleås lagkapten Anders Burström.

Linus Klasen hade sedan läge att utöka, men skottet tog i insidan av stolpen. Och i tredje perioden höll Törnqvist på att upprepa sin tabbe från första perioden då han återigen missbedömde en studspuck. Men Luleåmålvakten revanscherade sig och räddade Tomas Kollars retur.

”Måste vara hetare”

Det hjälte dock föga för gästerna.

Södertäljes storspelande målvakt Jhonas Enroth var omutlig när Luleå pressade på slutet. Han räddade Luleås samtliga 33 skott. Och med 23 sekunder kvar kunde Robert Carlsson sätta 2–0 i tom kasse när Luleå plockat ut Törnqvist och satsat på sex utespelare.

– Vi vet att Södertälje är svårforcerade fem mot fem. Vi måste vara hetare framför Enroth och få in mer folk. Vi skapar många chanser, men de rinner ut i sanden när vi inte är nog heta, analyserar Luleås tränare Roger Rönnberg i ppv.