”Södertälje är ett jävla skitlag”

Luleås stjärna till attack efter förlusten

HOCKEY

Luleå föll mot Södertälje med 2–0.

Förlorarnas åsikt om segrarna:

– Ett jävla skitlag som spelar skithockey, säger Linus Omark.

Foto: joakim nordlund
Linus Omark.

Luleå föll på eget grepp i Södertälje. Efter att Jörgen Bemström lagt ner pucken på mål slog Luleås målvakt Gusten Törnqvist iväg pucken rakt i famnen på Dragan Umicevic, som enkelt kunde sätta pucken i tom kasse.

”Helt jävla sjukt”

Men efter matchen – som Södertälje vann med 2–0 – verkade Törnqvist mer kritisk till Södertälje än till sin egen insats.

– Det är helt jävla sjukt så tråkigt Södertälje spelar, men de gör det bra, säger han till NSD.

– De backade hem med fem man resten av matchen – på hemmaplan, fortsätter han och skakar på huvudet.

”Kan inte fatta”

Lagkamraten Linus Omark går ännu längre i sin sågning av Södertälje:

– Södertälje har inte resurser att spela på något annat sätt. Ett jävla skitlag som spelar skithockey – jag kan inte fatta att de ligger före oss i tabellen. Det är helt sjuuukt, säger Omark till NSD.

Stefan Bemström, Södertäljes meste spelare genom tiderna med 579 matcher i SSK-tröjan, bara skrattar när han får höra Luleåspelarnas attack:

– Det får stå för dem, jag bryr mig faktiskt inte. Vi spelar den här serien för att komma så högt upp i tabellen som möjligt, säger han till sportbladet.se.

Är Luleå ett roligare än Södertälje?

– Nää... Tydligen har de inte spelat på ett sätt som gjort att de tagit tillräckligt med poäng. Vi är nykomlingar och måste spela för att överleva. Men i övrigt har jag inte så mycket att säga.