Han väljer NHL

Sorry, Färjestad – Brunnström sticker: Jag har alltid drömt om NHL

Foto: Jimmy Wixtröm
LÄMNAR FÄRJESTAD Fabian Brunnström har gjort sitt val. Han spelar i NHL i höst.
HOCKEY

Det blir bara en säsong i elitserien för Fabian Brunnström, 22.

Färjestads rookiefynd spelar i NHL i höst.

Ni kan väl sagan om Fabian Brunnström vid det här laget?

För tre år sedan spelade han i Jonstorp i division två, i fjol för Borås i division ett och i vinter har han gjort stor succé i Färjestad under sin första säsong i elitserien.

Succén gav NHL-bud

Han hade en mycket stark höst, innan han mattades lite mot slutet. Brunnström noterade dock ändå fina 37 poäng (9+28 på) 54 matcher med Färjestad.

Siffror som gjorde han glödhet för NHL-klubbarna.

Och nu har han bestämt sig för att lämna Färjestad för NHL, skriver Värmlands Folkblad.

– Allt är så mycket proffsigare och större och bättre där borta. Jag har alltid velat bo i USA och spela i NHL. Nu när jag varit där är jag bara ännu mer övertygad om att det är där jag vill spela, säger Brunnström till VF.

Kan själv välja klubb

VIlken klubb det blir är dock ännu inte klart.

Sportbladet har tidigare berättat att Brunnström varit på en veckolång rundresa, där han besökt Dallas, Detroit och Montreal.

Toronto, som ändå kallade in legendaren Börje Salming (!) för att övertala Brunnström att välja Maple Leafs, verkar nu vara borta ur bilden.

Brunnström har också den stora fördelen att själv kunna välja klubb eftersom han inte listades av någon NHL-klubb i draften innan han var 18 år.

– Det är väldigt svårt att välja, så mycket som ska stämma. Jag har i alla fall fått lite kött på benen, säger Brunnström till VF.

Forwardslöftet har nu också meddelat Färjestads sitt besked.

ARTIKELN HANDLAR OM