Rögle förlänger med Peter Johansson

HOCKEY

Mannen som förde upp Rögle i elitserien blir kvar i båset även nästa säsong.

— Det här betyder att Peter kommer att vara med i ledarstaben i någon form. I vilken återstår att se, säger Rögles sportchef Roger Hansson.

Foto: BILDBYRÅN
Peter Johansson får förlängt kontrakt med Rögle, laget han förde upp till elitseriens efter tidernas kanske mest dramatiska kvalserie.

Det är många namn som kommit på tal som ny tränare för Rögle. I går skrev Sportbladet om att Lars ”Osten” Bergström var ett tänkbart namn. Tidigare har det spekulerats kring förre Mora-tränaren Kari Eloranta.

Nu verkar det som om lösningen på tränarfrågan heter Peter Johansson. Det vill säga samma tränare som förra säsongen.

Ger inte upp jakten

— Vi har länge letat efter en huvudtränare, men inte hittat någon. Nu kände jag att vi var tvungna att ta ut någon form av riktning och då har vi gjort det här valet, säger Rögles sportchef Roger Hansson till Helsingborgs Dagblad.

Däremot betyder inte kontraktsförlängningen att Skånelaget helt ger upp sin tränarjakt. Det är inte bestämt om Johansson blir huvudtränare eller andretränare.

— Det här betyder att Peter kommer att vara med i ledarstaben i någon form. I vilken återstår att se. Jag hoppas kunna göra klart med en konstellation så fort som möjligt, säger Hansson till tidningen.