Före detta AIK-målvakt till Djurgården

"Ett bra komplement".

Foto: Daniel Nilsson
HOCKEY

Djurgården har gjort klart med en ny målvakt till nästa säsong. Gustaf Wesslau, 23, lämnar Borås för en återflytt till huvudstaden.

I lördags fick Djurgården det tunga beskedet att målvakten Daniel Larsson tar chansen i NHL nästa säsong och plötsligt stod Stockholmsklubben en målvakt kort. Nu har de hittat en ny burväktare. Gustaf Wesslau kommer närmast från Borås HC.

– Gustaf blir ett bra komplement till Stefan Ridderwall och Mark Owuya. Nu har vi tre målvakter som vi känner oss trygga med, sedan får deras prestationer på isen visa vem av dem som ska vakta målet i Elitserien, säger Djurgårdens målvaktstränare Michael Thörnqvist i ett pressmeddelande.

Förflutet i AIK

Wesslau har ett förflutet i AIK där han gjorde bra ifrån sig innan det blev en flytt till Malmö Redhawks i slutet av säsongen 2005/2006. Där gick det tyngre för Wesslau som gick till Borås HC, men nu återvänder han alltså till huvudstaden.

– Det har gått snabbt det här. Jag träffade Djurgården i fredags och skrev under kontraktet idag. Jag är väldigt seriös och ambitiös med min hockey och därför ser jag fram emot att spela för en så professionell klubb som Djurgården. Det här blir en härlig utmaning för mig, säger Gustaf Wesslau.

23-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt.