Timrå kan stoppa Regin från NHL

"Jag skulle bli jävligt besviken"

Foto: Jimmy Wixtröm
kan stoppas Timrå vill ha betalt för Peter Regin, Ottawa vägrar. Dansken kan tvingas kvar i Sverige.
HOCKEY

Timrå vill ha 1,2 miljoner kronor för Peter Regin.

Ottawa tänker inte betala någonting.

– Jag skulle bli jävligt besviken om Timrå satte käppar i hjulet för mig, säger Regin.

När Peter Regin i december förlängde kontraktet med Timrå ingick också en klausul som gjorde att han kunde bryta för spel i NHL. Ersättningen skulle regleras enligt det gamla NHL-avtalet där ersättningen för en spelare var 200 000 dollar.

Timrå vill fortfarande ha 200 000 dollar för Regin trots att det i dagsläget inte finns något avtal mellan NHL och Europa. Samtidigt är NHL-klubbarna enligt kollektivavtalet- -förbjudna att betala någon övergångssumma.

”Det är glasklart”

Internationella ishockeyförbundets informationschef Szymon Szemberg ger inte Timrå några möjligheter att stoppa Regins övergång.

– Enligt den tolkningen vi gör är det glasklart att Timrå inte kan kräva några pengar för Regin. Man kan inte hänvisa till det här beloppet som var en del av ett avtal som inte längre gäller. Det skulle aldrig hålla för en rättslig prövning, säger Szemberg.

Övergången godkänd

Enligt Peter Regins agent Gunnar Svensson är övergången godkänd av både NHL och spelarfacket (NHLPA). Och den danske centern är helt inställd på att spela med Ottawa nästa säsong.

– Jag tror inte Timrå vill ha kvar en spelare som egentligen- vill vara någon annanstans. Självklart vill jag också att Timrå ska få

pengar, men det är inte mitt fel att avtalet har sagts upp, säger Regin.