Hetast i Hela Hockeysverige

Håkansson, Hlavac och
Hlinka LHC:s guldvapen

1 av 2
HOCKEY

Mikael Håkanson tillsammans med supertjeckerna Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac.

I dag debuterar HHH–kedjan inför hemmapublik:

– Första riktiga testet på hur bra de är, säger Linköpings assisterande tränare Magnus Hävelid.

Foto: BILDBYRÅN
Mikael Håkanson är den ende kvarvarande spelaren från fjolårets succékedja.

Linköpings nya stjärnkedja spelade i hop redan i tisdags mot Frölunda. Då hade Hlavac bara hunnit träna 20 minuter med sina nya kedjekamrater. Nu har trion fått några riktiga ispass tillsammans.

När slutspelet i Nordic Trophy inleds vill Hävelid och huvudtränaren Slavomir Lener ha ett första svar på vad kedjan kan leverera:

– Det är fortfarande tidigt på säsongen, men självklart är vi nyfikna på deras kapacitet. Jag både tror och hoppas att de visar upp sig från den positiva sidan, säger Hävelid.

Handplockade ersättare

Hlinka, 31, och Hlavac, 31, är handplockade till Linköping för att ersätta Tony Mårtensson respektive Mattias Weinhandl.

– Hlinka påminner väldigt mycket om Tony: mjuk i åkningen, bra tempoväxlingar, hittar kluriga passningar och är en skicklig framspelare. Han är dessutom en lite tuffare spelare än Tony, säger Hävelid.

Som däremot ser större skillnader mellan Hlavac och Weinhandl:

– Mattias känns som en mer utpräglad målskytt, det kanske inte ”Janne” är på samma sätt även om han också kan göra mål. Han är större, mer fysisk i sin spelstil och duktig på små ytor.

161 poäng i fjol

Kedjan med Håkanson, Mårtensson och Weinhandl svarade för imponerande 161 poäng i elitserien förra säsongen.

– Att kräva något liknande är kanske för mycket begärt, men det är ingen omöjlighet. Jag tycker kedjan har alla förutsättningar att bli en attraktion i vinter, säger Hävelid.

FAKTA

Så här ser förstakedjan ut i ditt lag i vinter:

Hans Abrahamsson