Hört och hänt på upptaktsträffen

Smått och gott inför elitseriepremiären

HOCKEY

SATSNING PÅ SÄKERHET.

Elitserieklubbarna har skärpt säkerheten och till den nya säsongen kommer samtliga tolv elitseriearenor att ha kamerabevakning.

– Samtliga klubbar har fast anställda säkerhetschefer och utbildade publikvärdar. Dessbättre har vi inte haft några större problem inom ishockeyn med publikbråk men det är en så pass viktig fråga att vi inte har råd att avstå från det, sade hockeyligans vd Peter Gudmundson.

I fjol uppstod bråk inför en match mellan Färjestad och HV71 och dessutom har Linköping och Djurgården haft vissa problem med stökiga fans.

RÅN GICK HOCKEYFOLKET FÖRBI.

Polisen hälsade på i samband med upptaktsträffen inför elitserien i Globen. Ungefär samtidigt som hockeyfolk från de tolv elitserieklubbarna samlades tillsammans med journalister för den årliga uppstarten överfölls två väktare vid en bankomat mitt emot Globen. Vid lunchtid kom polisen på besök och ville veta om någon sett något. Hockeyligans vd Peter Gudmundson fick bryta programmet för att meddela:

– Om någon sett något misstänkt så vill polisen gärna veta det.

Förmodligen fick inte polisen så mycket matnyttigt från hockeyeliten. På måndagskvällen var rånarna fortfarande på fri fot.

ORMAR INGET FÖR LULEÅ.

I början av 1980-talet skapade Leif Boork rubriker när han som tränare i Djurgården tog med sina spelare på en skogsmarsch där spelarna bland annat fick äta orm. Det är inget som Luleås tränare Roger Rönnberg använder sig av.

– Jag tror inte på att åka ut i skogen och äta orm. Om man tränar och spelar tillsammans varje dag och täcker skott så svetsas man samman av det, sade Rönnberg vars Luleå är nederlagstippat hos många experter.

Något som skapade viss irritation hos Luleåtränaren vid utfrågningen.

– Vårt mål är att nå slutspel. Att vi missade i fjol för första gången på 14 år ser vi som ett undantag.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM