PERFEKT

Tre fullträffar: ”Jag var värd det”

HOCKEY

JÖNKÖPING. Inga kepsar på isen men hatten av för HV 71:s oväntade matchhjälte Per Gustafsson.

HV-veteranen gjorde hattrick och hade stor show mot Frölunda.

– Ju äldre man är desto klokare blir man väl, säger tremålsskytten.

Foto: FOTO: KAI REHN
Per Gustafsson fick en drömstart på säsongen – hattrick mot Frölunda.

Frölunda inledde annars matchen bättre än hemmalaget, tog ledningen men sen vaknade HV och framför allt Per Gustafsson till liv.

– Jag såg en lucka mellan benen på Holmqvist och det var bara att lägga in den, skämtar Per Gustafsson, men tyckte ändå lite synd om Frölundamålvakten som gjorde en jättetavla när HV kvitterade matchen.

– Pucken studsar olyckligt för honom (Johan Holmqvist) men jag var ändå värd det där för jag har missat så mycket lägen under försäsongen.

HV:s trotjänare nummer ett är 38 år gammal, har gjort över 800 matcher i HV-tröjan men funderade inte ens på att sluta med hockeyn efter förra säsongen.

– Vi vann guld förra året men jag ville ändå inte lägga av. Det blev ingen riktig säsong för mig, jag skadade handen och hade begränsat med speltid i slutspelet. Dessutom känner jag mig riktigt pigg och fräsch i kroppen så det var inga tveksamheter där, säger Per Gustafsson.

”Smörpassning”

HV:s assisterande lagkapten fick förtroende i förstafemman tillsammans med David Petrasek som backkollega och tackade för det genom att vackert lyfta in tvåan för att sedan panga in trean i öppen kasse.

– Smörpassning från Thörnberg helt enkelt. Jag kom glidande där ett par gånger under matchen och till slut funkade det rätt bra, säger Per Gustafsson.

Kepsar i båset

Trots ett hattrick var det ingen som kastade in några kepsar på isen men väl i båset fick Per Gustafsson uppskattning från HV-fansen.

– Det låg faktiskt ett par kepsar i båset efter det tredje målet så lite NHL-känsla blev det ändå, säger Per Gustafsson som räknar med en lång säsong.

– När man spelar i HV så går man alltid för guld. Det är långt dit men nu har resan börjat och det är riktigt skönt att det dragit igång igen.

FAKTA

Därför gjorde han succé

Har lagt om försäsongsträningen. Mindre styrka – mer kondition

Revanschsugen efter en jobbig skada och en medioker säsong 2007/2008.

Förnyat förtroende från tränaren med spel i förstafemman och i powerplay.

ARTIKELN HANDLAR OM