Hockeystjärnornas val: SPORTBLADET

HOCKEY

Ett ögonblick...

...Mats Wennerholm, 53, krönikör på Sportbladet. Enligt Sportmagasinets elitserieenkät har Sportbladet den bästa hockeybevakningen.

Är du smickrad?

– Oerhört. Spelarna är de verkliga experterna och ett högt betyg från dem är speciellt smickrande.

Vad har Sportbladet som alla andra inte har?

– Vi har en oerhörd bredd. Fem reportrar/krönikörer som i stort sett bara bevakar hockey. Hans Abrahamsson är själv en gammal elitspelare (nu blir han glad), Tomas Ros har en nyhetsnäsa större än Frölundas lönebudget och Patrik Thorneus pratar samma språk som Tomas Holmström och Mikael Renberg. Lasse Anrell är den där gubben på läktaren som kan komma med de mest oväntade infall och själv har jag levt och andats hockey i 25 år nu. Plus Per Bjurman i New York som fick hockeyn med modersmjölken och är en riktig entusiast.

Sportbladet får 54 procent av rösterna, Expressen 22. Är du förvånad över utklassningen?

– Man ska inte kacka i eget bo. Konkurrenten har också sina ljusa stunder. Men förvånad – nej.

Hur ska Sportbladet fortsätta ha Sveriges ledande hockeybevakning?

– Genom att fortsätta brinna för hockeyn. Att avslöja allt det som händer bakom kulisserna, att fortsätta hårdbevaka hockeyns nutid och framtid och att ha de bästa krönikorna.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att Peter Forsberg spelar i Karjala Cup och sedan kommer frisk till ytterligare en NHL-säsong och att Sudden fortsätter. De är för bra för att sluta. Det räcker med Stefan Holm.

FAKTA

Källa: Sportmagasinets enkät bland elitseriespelarna i ishockey. 144 spelare deltog i enkäten. Numret är ute 23/9.