”Vi får uppdelad elitserie i vinter”

L-G ser ett gap mellan topp och botten

HOCKEY

Ny säsong och nya förutsättningar.

Radiosportens expertkommentator Lars-Gunnar Jansson tror inte på några större överraskningar.

– Vi får nog se en uppdelad elitserie i vinter, säger ”L-G”.

Foto: FOTO: LASSE ALLARD
Radiosportens expertkommentator Lars-Gunnar Jansson.

En toppkvartett bestående av Linköping, Frölunda, HV 71 och Färjestad. Ett mellanskikt med Modo, Timrå, Södertälje och Djurgården. En bottenstrid med övriga fyra lag. Så tippar L-G Jansson att elitserien kommer att se ut den här säsongen.

”Osäker på Dif”

Om du ändå ska lyfta fram något lag som kan överraska positivt?

– Under pistolhot säger jag Södertälje. Pakaslahti och Hyvönen har alla förutsättningar att bli ett fruktat radarpar. SSK kan bli ett obehagligt lag att möta. Frågetecknen tycker jag finns på backsidan.

Och vilket lag kan överraska negativt?

– Många har tippat Timrå, men det gör inte jag. Däremot är jag lite osäker på Djurgården. Jag har visserligen tippat dem sjua, men kan tänka mig att det är för högt. Offensivt ser det bra ut, men deras backsida är jag ytterst tveksam till. De kan inte bara lita på ”Ragge” (Marcus Ragnarsson).

FAKTA

L-G tippar omgången:

Skellefteå–Rögle 4–1

– Rögle kommer ha en jäkla glädje i sitt lag i de inledande matcherna. Men nu möter de ett Skellefteå som spelar med en ruskig energi på hemmaplan.

Timrå–HV71 3–2

– HV spelade redan i måndags och har elitserietempo i kroppen. Ändå tror jag att motivation slår klass här. Timrå vill nog visa alla som tvivlar på dem att de har fel.

Brynäs–Färjestad 2–4

– Det hjälper inte att Brynäs har superlöftet Jacob Markström i mål. De ska inte ha en chans mot Färjestad som vinner bekvämt.

Djurgården–Luleå 3–3

– Många tror att Djurgården vinner tämligen enkelt. Men jag tycker det är två rätt jämna lag och tror att oavgjort ligger nära till hands.

Södertälje–Frölunda 4–5

– Omgångens intressantaste match. Hur bra är Södertälje? Vad är egent­ligen Frölunda gjorda av? Jag tippar att Frölunda vinner den här mycket svåra matchen.

Linköping–Modo 4–2

– Modos veteraner behöver nog några omgångar för att få upp farten. I Linköping vill nog alla visa att de klarar sig bra utan Mårtensson och Weinhandl.