”Man får rysningar av publiken”

Veteranen och nyförvärvet njöt av comebacken

HOCKEY

Elitseriepremiären på Hovet gav i alla fall ett svar: Ishockeyn är het igen i Stockholm.

Hemmapubliken levde om när Djurgården vann mot Luleå med 2–1.

– Man får rysningar av publiken, säger Djurgårdens Marcus Ragnarsson.

Foto: Stella Pictures
Marcus Ragnarsson i Dif-tröjan igen.

Efter flera säsonger med svagt hockeyintresse i Stockholm har Djurgården den här säsongen bestämt sig för att överge Globen helt och spela alla matcher i den gamla isladan Hovet, och det verkar som ett tilltag helt i publikens smak. Även om arenarockarna Coldplay rockade loss i Globen på torsdagen var det på Hovet den riktiga festen infann sig tack vare publikens röststarka arbete.

– Jag fick riktiga rysningar i kroppen under nationalsången och personligen tycker jag att det är jättebra att vi spelar här på Hovet, det blir en underbar stämning, säger Marcus Ragnarsson som är tillbaka i Djurgården efter många år i NHL och allsvenskan med Almtuna.

”Känner sig lite gammal”

När Marcus Ragnarsson debuterade i Djurgården, blott 18 år gammal, vaktade Rolf Ridderwall kassen. Nu när Ragnarsson är tillbaka i Djurgårdströjan 19 år efter debuten är det fortfarande Ridderwall som motar puckarna, men det är inte Rolf utan sonen Stefan.

– Det är ju lite häftigt att spela både med far och son och tänker man i de banorna känner man sig lite gammal. Men annars känner jag mig väldigt fräsch och det är kul att vara tillbaka i elitserien, säger hemvändande Ragnarsson.

Men det var en annan hemvändare som blev matchvinnare. Knappt en minut in i den sista perioden tryckte Michael Holmqvist in segermålet bakom Gusten Törnqvist i Luleåmålet.

– Det kändes riktigt skönt och publiken var hur läcker som helst. Vi spelade helt värdelöst i den andra perioden men i tredje försvarade vi ledningen bra efter det tidiga målet, säger Holmqvist som är tillbaka i Djurgården efter utflykter både till NHL och andra elitserieklubbar.

Luleå-chanser

Bortalaget Luleå har av många experter tippats att få det svårt den här säsongen men var riktigt nära att få med sig en poäng ändå efter flera chanser i slutet.

– Det känns bittert med noll poäng efter den här matchen. Vi visar upp en inställning och attityd som är väldigt bra men tyvärr blir vi lite omständliga i anfallszonen. Det är bittert att åka hem utan poäng men prestationsmässigt är jag väl nöjd, säger Luleås tränare Roger Rönnberg.

FAKTA

Djurgården–Luleå2–1 (1–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (7.50) Martin Chabada (Tommi Miettinen), 1–1 (18.26) Andreas Engqvist (Christian Eklund, Jimmie Ölvestad).

Tredje perioden: 2–1 (0.55) Michael Holmqvist (Fredrik Bremberg, Nichlas Falk) spel fem mot fyra.

Skott: 24–22 (13–4, 2–8, 9–10).

Utv, Djurgården: 6x2. Luleå: 7x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 6 748.

ARTIKELN HANDLAR OM