Succéstartade – sen petade

Timrås talanger petades efter drömöppningen

Foto: Bildbyrån
Magnus Pääjärvi-Svensson imponerade på sin tränare Challe Berglund – men petades ändå efter en period.
HOCKEY

Timrås fjärdekedja med 17-årige supertalangen Magnus Pääjärvi-Svensson i spetsen ställde till stora problem för HV 71 i den första perioden och redan i det andra bytet lyckades man att överlista Stefan Liv.

Därefter var det dock slut på det roliga för ungdomarna som bänkades av Challe Berglund i andra och tredje perioden.

Timrå fick en riktig drömöppning och tog ledningen efter endast 23 sekunder spel sedan Timo Pärssinen elegant rundat motståndarkassen och dukat upp för en framstörtande Fredrik Hynning som forcerade in pucken.

Kort därefter bjöd finländaren på ytterligare en delikatess då han från ena sarghönan frispelade landsmannen Kimmo Lotvonen som enkelt kunde utöka lagets ledning.

Efterhandssnacket kom emellertid till stor del att handla om lagets unga, talangfulla och totalt respektlösa fjärdeformation med Magnus Pääjärvi-Svensson, Jesper Samuelsson och Anton Lander som rev upp stora sår i HV 71:s försvarszon och låg bakom 3–1-målet.

”Mogna för sin ålder”

– De är underbara. De hade en härlig energi och det var jättekul att de lyckades att kriga in en puck, säger en belåten Challe Berglund och fortsätter:

– Pääjärvi-Svensson var ruggigt bra och jag måste erkänna att Samuelssons elitseriedebut var över all förväntan.

Även lagkamraten Jonathan Hedström sällade sig till hyllningskören.

– De var riktigt, riktigt bra i kväll. Det var kul att se deras ungdomliga entusiasm och härliga energi. Samtidigt tycker jag att de är väldigt mogna för sin ålder, säger han.

Trots succén valde tränaren Challe Berglund att bänka trion i de två avslutande perioderna.

– Anledningen till att jag valde att matcha dem sparsamt är att jag vill använda dem i rätt lägen. Jag tyckte inte att det var riktigt rättvist att kasta in dem mot Davidssons eller Hrdinas kedjor, utan jag försökte matcha dem mot HV 71:s tredje- och fjärdekedja. Men det var svårt i andra och tredje perioden, förklarar han.

Magnus Pääjärvi Svensson tog uppståndelsen och bänkningen med en klackspark.

– Jag tycker att vi hade ganska bra fart under skridskorna. Vi försöker bara att spela vårt spel. Det är ju trots allt det som har tagit oss hit, säger han och tillägger:

– Vi fick ju inte göra så många byten och det gjorde det svårt att hitta någon form av rytm i spelet. Därför gällde det verkligen att ta tillvara på de byten vi fick. Samtidigt ska man inte glömma att det gäller att förtjäna istid. Vi måste göra bra ifrån oss även i fortsättningen för att få chansen igen.

David Olsson Jiglund