Kenny vann brödramötet

”Otrolig känsla”

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Kenny Jönsson, 33, segrade i den stora brödrakampen mot Jörgen, 35,. Rögle besegrade Färjestad med 4-1 inför en jublande hemmapublik och tog därmed en historisk seger.

– Det kunde inte bli mycket bättre, säger Kenny Jönsson till Canal Plus.

Det skrevs mycket historia i Lindab Arena på lördagskvällen. Det som det talats om mest inför matchen var det första eliteseriemötet mellan bröderna Jörgen och Kenny Jönsson. Jörgen, kapten för sitt Färjestad och givetvis favorit inför matchen, var efteråt tvungen att konstatera att det här var lillebrorsans kväll.

Johansson historisk målskytt

Annan historia i den kokande hallen var givetvis det första elitseriemålet i Lindab Arena och även om Kenny Jönsson var inblandad med en assist så var det förra årets assistkung i allsvenskan, Jakob Johansson, som stod för fullträffen 9.58 in i den första perioden. Men fullträff är nog att ta i.

– Det är inte så illa. Det är väl Kenny som tar in den i zonen ganska så enkelt. Jag försöker slå en passning på bortre och det tar väl på en skridsko, beskriver Johansson sitt mål i Canal Plus.

Johansson skrev lite mindre rolig historia i mittenperioden då han drog på sig ett matchstraff för slashing, men inte ens boxplay i fem minuter kunde stoppa Rögle den här kvällen. Då var laget redan i ledningen med 2–0 sedan Cam Abbott ökat på ledningen mindre än fyra minuter efter Johansson och till skillnad från premiären vek skåningarna inte ned sig nu.

– De har mycket skott på mål, men inte de klara chanserna, säger Kenny Jönsson.

Färjestad näst sist

Andrée Persson kunde sedan göra 3–0 efter drygt två minuters spel av den första perioden och därmed var matchen avgjord. Rickard Wallins reducering med mindre än tio minuter kvar att spela hann aldrig ge något hopp eftersom Christen Abbott bara 22 sekunder senare fastställde slutresultatet.

En skön och historisk seger för Rögle förstås.

– Det kunde inte bli mycket bättre. Otrolig känsla att vi klarade av det. Jag tror att vi bevisade för många utanför vårat omklädningsrummet att vi klarar att spela i elitserien, säger Kenny Jönsson.

Tyngre för Färjestad som ju bara fick med sig en poäng från premiären och nu gör laget Frölunda sällskap i botten av tabellen.