SKAKADE NOLLOR

Frölunda fortfarande utan poäng: ”Man mår inte jättebra nu”

HOCKEY

GÖTEBORG. Mångmiljonbygget är rejält skakat.

Efter tre raka förluster är topptippade Frölunda sämst i elitserien.

– Man mår inte jättebra just nu, säger forwarden Tomi Kallio.

Holmqvist.

Det går nästan att ta på den tryckta stämningen i göteborgarnas omklädningsrum efter 1–2

i hemmapremiären mot Linköping.

– Första perioden var värdelös. Linköping vann alla dueller och gjorde två snabba mål. Sedan spelade vi upp oss men vi får ju inte in pucken, säger Magnus Kahnberg som ändå lyckades lirka in reduceringen i början av tredje.

”Är vana vid pressen”

Frölunda tog inför säsongen fram den stora plånboken och gjorde flera meriterande värvningar för att på allvar kunna slåss om SM-guldet. Förväntningarna har blivit därefter, men efter tre omgångar ligger stjärnlaget sist

i tabellen utan en enda poäng.

– Vi kan absolut vara tyngda av favoritskapet, men jag tror ändå inte att det är det som har gjort att vi förlorat tre raka. Vi som har varit här i några år är vana vid pressen, säger Tomi Kallio.

Frölunda har bara mäktat med fyra fullträffar på tre matcher. Kallio, som spås ta hem skytteligatiteln, är hittills mållös.

Har inte producerat

– Mitt jobb är att producera och det har jag inte gjort. Det tar jag ansvar för. Men så länge jag och laget fortsätter att skapa chanser är jag inte orolig. Arbetsmoralen är hög och förr eller senare lossnar det.

Trots att hela hockey-Sverige pratar om Frölundas fiaskoinledning tycker spelarna att det är fel att sätta en krisstämpel på laget.

– Visst, vi har fått en jättetung start, men det är ingen panik. Vi pushar på varandra och deppar inte ihop. Och fysiskt känns vi jäkligt starka, det är väldigt skönt att ha med sig i fortsättningen, säger Magnus Kahnberg.

”Steg i rätt riktning”

Målvakten Johan Holmqvist:

– Herregud, det är alldeles för tidigt att prata om kris. Vi har bara spelat tre matcher och man måste komma ihåg att vi i dag mötte ett fantastiskt bra lag. Detta var ändå ett steg i rätt riktning. Vi håller huvudena högt och är laddade för att möta Timrå på måndag.

FAKTA

1. Vad beror Frölundas Fiaskoinledning på? 2. Hur ska de resa sig?

Petter Rönnquist:

Expertkommentator

1. Jag tror att Frölunda blir ett topplag, men de har två ganska turbulenta säsonger bakom sig. Så blev det torsk direkt mot HV, Honken gjorde ingen bra match och allt blir lite spänt. Det där sätter sig i lagets stomme.

2. Frölundas problem har tidigare varit att de är för konstruktiva och ska vinna med 7–1 på hemmaplan. De måste släppa det, börja slå sarg ut och göra enkla mål i power play. För de har en bra trupp, den bästa målvakten och är starka på hemmaplan.

Ingvar ”Putte” Carlsson:

Före detta tränare

1. Nummer ett är att de har skruvat upp förväntningarna på laget och organisationen alldeles för högt. Det spelar ingen roll hur du rustar själv om du inte har insikt vad andra gjort. Laget är inget självspelande piano.

2. Jag tror att de kommer ur svackan, men bara om de kommer till insikt att förväntningar inte är det samma som vad man presterar. Det behövs inget möte, varje person måste bara förstå att de andra lagen också har preparerat sig för att börja elitserien med ett bra resultat.

Tommy Boustedt:

Tränare och expertkommentator

1. Omgivningen, motståndarna, media och fans har ställt otroligt höga krav, som laget bara inte kan leva upp till. Då hamnar man i ett psykologiskt väldigt svårt läge.

2. De måste orka spela vidare. Det är inte mycket som skiljer. Det mest farliga är att börja grubbla på förlusterna nu, i stället ska de fokusera på speltekniska och taktiska detaljer. Och Dahlén borde utnyttja Janne Karlssons hjälp, han har trots allt erfarenhet från sånt här. Sammanställning: Kristoffer Bergström

ARTIKELN HANDLAR OM