Brynäs skrällde mot HV

”Vi känner oss starka”

Foto: Scanpix
Peter Norlander gjorde ett av Brynäs mål.
HOCKEY

Ännu ett storlag gick på pumpen i elitserien. HV 71 förlorade hemma mot Brynäs med 3–1 och Jonathan Granström avgjorde i öppen kasse med 25 sekunder kvar att spela.

– Det betyder oerhört mycket, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki till PPV.

Fjolåret var det tungt hela året och först i kvalserien lyckades Brynäs rädda sin elitseriestatus. I år har laget fått en kanonstart. Två poäng mot Färjestad i premiären och borta mot HV 71 kom första trepoängaren och det mycket tack vare målvakten Jacob Markström som åter storspelade i Brynäs-målet.

– Han är fantastiskt duktig, berömmer tränaren Niklas Czarnecki.

Markström själv hyllar laget.

– I dag är det en laginsats, säger han.

Steget efter

Markström höll nollan i den första perioden, men det gjorde även Stefan Liv. I den andra så var det överraskande gästerna som fick igång målskyttet. Peter Nolander gjorde 1–0 efter 7.45 och tre och en halv minut senare dundrade Mads Hansen in 2–0 efter att David Petrasek slarvat i egen zon.

– Vi ligger steget efter hela tiden, sa Johan Davidsson till PPV inför den tredje perioden.

Snabb reducering

Lagkaptenen lovade bättring och hans lag höll det löftet. Redan efter 1.15 kunde Andreas Falk reducera efter suveränt förarbete av Björn Melin och målet gav HV kraft. Hemmalaget satte ordentlig fart, men trots mängder av chanser så stod Markström emot och när svenska mästarna tog ut Stefan Liv passade Jonathan Granström på att avgöra med 25 sekunder kvar i tom kasse.

– Vi känner oss starka och vi har spelat så under försäsongen och inledningen av säsongen. Vi är svårforcerade, säger Niklas Czarnecki till PPV.

Som ny tränare har han stor press på sig, men har nu fått arbetsro tack vare den starka inledningen och dagens seger var viktig.

– Det är svårt att sätta ord på det, men det betyder oerhört mycket, säger han.