Efter hoten – nu talar Norberg ut

Kent Norberg om hoten och kvällens återkomst till Timrå

Foto: Foto: THOMAS JOHANSSON
DÅLIG START Det är en pressad general manager i Frölunda som kommer tillbaka till Timrå i dag. Frölunda har inlett elitserien med tre raka förluster. ”Bara att fortsätta jobba hårt”, säger Kent Norberg.
HOCKEY

GÖTEBORG. Sportchefen Kent Norberg rörde upp heta känslor när han lämnade klubben och plockade med sig poängkungen Riku Hahl till Frölunda.

I kväll är duon tillbaka i Timrå – trots grova hot och förolämpningar.

– Jag förstår att folk är upprörda, men jag kan gå med huvudet högt i E.ON Arena, säger Norberg.

Riku Hahl spelar numera i Frölunda.

I vintras valde Timrås framgångsrike sportchef Kent Norberg att tacka ja till jobbet som general manager hos storsatsande Frölunda.

Det uppskattade varken klubben eller supportrarna. När han i somras dessutom lockade med sig Timrås finske stjärncenter Riku Hahl till Göteborg blev det för mycket för vissa personer.

”Skiter jag i”

På olika forum på internet riktades grova hot och förolämpningar mot Norberg.

– Det skiter jag fullständigt i. Det är lätt att vara anonym på nätet, men de som kommit fram och pratat med mig har varit positiva. Men det är ändå tråkigt att det blev som det blev. Fast även om Riku inte hade skrivit på för Frölunda tror jag inte att han hade spelat i Timrå i dag, säger han.

Trots hoten och att han är allt annat än populär i E.ON Arena åker Norberg med sitt Frölunda till den tuffa bortamatchen.

”Jag känner pressen”

– Jag förstår att det är upprörda känslor och jag räknar väl inte med något jättevarmt mottagande. Det får jag ta. Men jag längtar efter att få träffa mina vänner som jag har kvar där uppe. Det är givet att jag följer med laget dit, säger Kent Norberg.

Timrå slog HV71 i premiären och såg piggt ut.

– De klarar sig bättre utan mig och Riku. Om två år tycker de nog att det var bra att jag slutade.

Kent Norberg har fått sämsta tänkbara start i sin nya klubb. Det topptippade stjärnlaget har underpresterat och ligger sist i tabellen efter tre raka förluster.

– Många trodde på oss inför säsongen och vi är så klart inte nöjda med de inledande matcherna. Jag känner pressen och folk kräver att vi ska lyckas, men det är fortfarande 52 omgångar kvar. Det är bara att fortsätta att jobba hårt så lossnar det snart.

FAKTA

4 februari 2008: Efter elva år som ledare i olika roller i Timrå meddelar Kent Norberg att han tackat ja till jobbet som general manager hos Frölunda. Sin nya tjänst ska han dock inte påbörja förrän 1 maj och tänker till dess jobba på som vanligt som Timrås sportchef. Men hans nuvarande arbetsgivare inser det orimliga i situationen och tillkännager samma dag att Norberg slutar med omedelbar verkan.

16 juli 2008: Frölunda och Norberg bekräftar att de har värvat Timrås poängkung Riku Hahl. Något som retar upp Timrås supportrar ordentligt. På diverse nätforum utsätts Norberg för grova hot.

22 september 2008: Timrå–Frölunda i E.ON Arena. Ett enormt känsloladdat möte. Räkna med att Norberg och Hahl får det hett om öronen.