Fortsatt tungt på backsidan hos HV 71

"Det kommer inte att hålla i längden"

HOCKEY

Jönköping. För andra matchen i rad tvingades HV-tränaren Kent Johansson gå runt på fem backar – en situation som mästarklubben inte är nöjd med.

– Det kommer inte att hålla i längden, säger HV-tränaren.

Mikko Luoma hade nästan 28 minuters istid – ändå var han inte värst.

Juniorerna Jesper Williamsson och Robin Karlsson blev inkallade till match när Pasi Puistola tvingades kasta in handduken på grund av magsjuka.

29 minuters istid

Williamsson fick ingen istid och inte heller Karlsson spelade särskilt mycket.

– Nichlas (Torp) är på gång så vi får se vad som händer, säger tränaren Kent Johansson.

Och det var tunga ben i HV-försvaret. Mikko Luoma hade drygt 28 minuters istid i förlustmatchen mot Brynäs men fick ändå se sig slagen i den statistiken av Per Gustafsson som mäktade med över 29 minuter.

– Vårt spel blir lidande när man inte orkar hänga med upp i offensiven, man får spela lite enklare och ta lite kortare byten, säger Mikko Luoma, som välkomnar ett nyförvärv.

Laitinen aktuell

– Det är kul med mycket istid men det håller bara i en eller två matcher, vi har en lång säsong framför oss.

Som Sportbladet avslöjade i går jagar klubben försvarsspelare. Petri Liimatainen blev tillfrågade redan innan matchen mot Timrå men han skulle i så fall bara bli en tillfällig lösning.

Även backen Veli-Pekka Laitinen, tidigare i Brynäs, uppges vara aktuell för HV71 men Luoma tycker inte att klubben ska göra några panikvärvningar.

– Det är ingen kris bara för att vi förlorat två matcher. Jag tror och hoppas att klubben inte plockar in vem som helst i laget.