”Jag spelar kraftfullt”

Han är Frölundas nya frälsare

HOCKEY

TIMRÅ. Ytterligare en förlust för pressade Frölunda.

Lösningen på krisen: Joe DiPenta, 187 cm och 93 kg.

– Jag kommer att spela kraftfullt, säger backjätten till Sportbladet.

Frölundas tunga nyförvärv ansluter först i mitten av oktober. Nu sitter han i sitt hem i Nordamerika och följer Frölundas kräftgång.

– Jag har följt lagets framfart via internet och Ulf (Dahlén) och Kent (Norberg) har hållit mig uppdaterad, säger han när Sportbladet når honom på telefon.

Joe DiPenta kallades ”Dependable Joe” (pålitlige Joe) i Anaheim, där han vann Stanley Cup 2007, och tanken är han ska ge Frölunda, som släppt in 13 mål på fyra matcher, tyngd och trygghet i egen zon.

”Spelar mitt eget spel”

– Jag ser fram emot att ansluta till laget och kommer bara spela mitt eget spel, vilket innebär en säker defensiv och ett kraftfullt spel. Tills dess kan jag inte göra något annat än att önska grabbarna lycka till, säger Joe DiPenta.

Frölundas säsongsstart är den sämsta sedan 1993/1994 och laget ligger sist i elitserietabellen med en poäng.

I går förlorade man mot Timrå i förlängning. Fjärde raka förlusten – en tung smäll för det stjärnspäckade och guldtippade laget.

– Vi vet att förväntningarna på oss är höga. Men jag tycker definitivt inte att det här är något krisläge, säger forwarden Karl Fabricius.

– Jag tycker att vi gör en ganska bra match och det är klart det svider att släppa in ett mål i slutsekunderna. Vad ska man säga? Pucken studsar inte vår väg just nu.

Fokuserar på det bra

Tränaren Ulf Dahlén är pressad efter mardrömsstarten. Trots det väljer han att fokusera på de positiva detaljerna.

– Det är viktigt att inte börja peka finger bara för att vi förlorar. Vi gör återigen en bra match, säger han.

Hur ska ni vända på det här?

– Det är bara att fortsätta jobba hårt. Flyt är något man förtjänar. Just nu är vi inne i en period där vi får kämpa väldigt hårt för varje mål, säger han.

FAKTA

Namn: Joe DiPenta.

Ålder: 29.

Längd/vikt: 187 cm/93 kg.

Statistik i fjol (Anaheim): 23 matcher, 5 poäng (1+4), 16 utvisningsminuter, +3.

David Olsson Jiglund