Rögle ned på jorden igen – Modo vann

”Vi ska vara positiva”

Foto: Andreas Hillergren
Modo jublar.
HOCKEY

Efter den fantastiska insatsen mot Färjestad i helgen var nykomlingen Rögle tillbaka på jorden på tisdagskvällen när Modo kom på besök och vann med 3–1, men Rögle stod upp hela vägen.

– Jag tycker vi ska vara positiva. Vi ligger under med 2–0 och vi kämpar på, säger lagkaptenen Kenny Jönsson till PPV.

Först i matchens sista minut kunde Niklas Sundström avgöra matchen i tom kasse och det innebar Modos första trepoängare för i år och matchhjälten Sundström var nöjd med seger, men inte med spelet. Åtminstone inte spelet i sista perioden.

– Ja, vi börjar ganska bra första peroiden. Våran bästa period i år. Sedan slappnade vi av samtidigt som Rögle pressade oss hårt, säger han till PPV.

Drömmål av Svartvadet

Modo tog ledningen i matchen när lagkaptenen Per Svartvadet bjöd på ett riktigt klassmål, omgångens snyggaste. På egen hand tog han sig igenom hela Rögles försvar och sedan var han iskall när han drog målvakten och satte upp pucken. Per-Åge Skröder gjorde sedan 2–0 till gästerna och då såg de ut att rinna ifrån.

– De spelar jättebra. De spelar precis som vi vill spela, berömmer Kenny Jönsson motståndet.

Modo tog timeout

Men Rögle reste sig alltså och tog över spelet. Kenny Jönsson spelade fram till Mathias Porseland till kvitteringen sex minuter in på mellanperioden och sedan var det en vild jakt på kvittering. Modo, som tappade en 2–0-ledning i matchen mot Södertälje hade problem.

– Vi tog en timeout och försökte få ett break. De hade pressat oss ganska hårt. vi ville samla tankarna.

Modo höll till slut undan hela vägen in i mål och segern bärgades till slut via Sundströms mål i den tomma kassen.

– Vi är nöjda, säger Sundström.

Rögle, inte en strykpojke

Även Rögle var nöjda trots allt. För även om laget nu är tillbaka i verkligheten så är det en verklighet som säger att nykomlingen inte kommer bli en strykpojke i elitserien.

– Absolut inte, slår Niklas Sundström fast.