Skellefteå nollade HV 71

Tog sin första trepoängare för säsongen

Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX /
NMicklas Dahlberg höll tätt.
HOCKEY

Skellefteå prioriterade defensiven och lyckades ta säsongens första seger på torsdagen. Stabila 3–0 borta mot HV71.

– Vi spelade smart och gjorde HV dåliga, vi kunde inte gjort en bättre bortamatch, sade målvakten Nicklas Dahlberg.

Det var två lag som startat serien ganska trögt som möttes i Jönköping på torsdagen. Skellefteå hade bara tagit två poäng på tre matcher, och HV kom till spel med tre raka matcher utan vinst.

– Vi har släppt till för mycket tidigare, så i dag försökte vi hålla ihop defensiven bättre, sade Skellefteåcentern Jimmie Ericsson.

Andreas Hadelöv har vaktat Skellefteås mål i de tre inledande matcherna, utan att övertyga. Mot HV71 fick Nicklas Dahlberg chansen. Han inledde sin säsong med att hålla nollan.

– Jag måste vara nöjd med min insats, helt klart. Men vi gjorde en grymt bra match defensivt, så det blev mest tacksamma avslut. Det var inte förrän i tredje perioden som HV fick panik och började skjuta ordentligt, men även då höll vi ihop det bra bakåt, sade Dahlberg.

Matchen var en av de mest händelselösa som spelats på länge i HV:s hemmahall. Inte många målchanser, inga hårda närkamper och inte mycket till offensivt spel.

Hyggliga lägen

Skellefteå skapade ändå ett antal hyggliga lägen mot Stefan Liv i HV-målet. Bortalaget gick ifrån till 2–0 tack vare ett par individuella prestationer mot ett HV som såg passivt ut vid båda målen.

– HV gjorde kanske inte någon av sina bättre matcher, men framför allt gjorde vi en riktigt bra bortamatch. Vi spelade som vi skulle bakåt och tog vara på chanserna framåt, sade Jimmie Ericsson.

Christian Söderström gjorde en snygg inbrytning från kanten och lyfte in 0–1 över Stefan Liv. Och bara minuten senare tryckte Jimmie Ericsson starkt in 0–2 med HV-backen David Petrasek som ryggsäck.

– Jag hamnade på knä och försökte bara få pucken mot mål. Den gick in mellan benen på Liv. Efter 2–0 hade vi bra koll och bjöd inte på något, sade Ericsson.

TT