”Den som jobbade hårdast skulle vinna”

Rögle knockade Luleå i sudden

HOCKEY

Luleå var på väg mot seger i Coop Arena.

Då rasade allt.

Nykomlingen Rögle vände och vann med 4–3.

Rögle besegrade Luleå med 4–3 efter förlängning på bortaplan.

Richard Demén-Willaume, 22 år, visade vägen med lagets två första mål.

– Det är inte ofta man gör två mål, men vi har fått i gång vår lina bra nu, säger Rögles store högerforward.

– Vi är jätteglada över att vi fick två poäng med oss i Luleå, men vi visste att den som jobbade hårdast skulle vinna, och jag tycker vi gjorde det i kväll.

Och stor del i det slitet hade den 191 centimeter långe och 101 kilo tunge anfallaren.

– Det är roligt att se Richard Demén-Willaume gå in och göra grisgörat och att han får betalt för det. Han visar vad hårt jobb kan ge, sade Björn Hellqvist, Rögles assisterande tränare efteråt.

Bara namnet franskt

Trots sitt franskklingande namn kommer Demén-Willaume från Sverige, närmare bestämt från Åsa söder om Kungälv utanför Göteborg. När han kom till Rögle förra säsongen var han back, men har skolats om till anfallare.

– Det är fortfarande ganska nytt för mig och jag försöker spela ganska enkelt, säger han.

Den här säsongen ingår han i tredjekedjan, och i anfallet har han sällskap av de kanadensiska tvillingbröderna Christen och Cameron Abbot.

De 24-åriga tvillingarna har värvats från den norska ligan, där de förra säsongen toppade mål-, respektive poängligan.

– Trots att de varit i Norge ett år har de kvar sin transatlantiska spelstil, och det passar mig bra. Vi är rätt lika varandra, och gör varandras jobb hela tiden, och det är väl därför vi får utdelning också, säger Richard Demén-Willaume.

För många utvisningar

Matchen var underhållande och jämn ända mot slutet. Luleå drog på sig utvisningar i slutperioden, men höll sig kvar i matchen tack vare storspel av målvakten Gusten Törnqvist.

Utvisningarna fortsatte förfölja Luleå ända in i förlängningen, som avgjordes när Jakob Johansson gjorde 4–3 för Rögle i numerärt överläge.

– Vi har pratat mycket om att inte dra på oss utvisningar, för det kan ju inte vara domarens fel när det händer match efter match. Jag är mycket besviken, sade Roger Rönnberg, Luleås tränare efteråt.

Richard Demén-Willaume tänker fortsätta köra hårt med sig själv och tvillingbröderna.

– Hoppas vi kan göra ett par kassar till på lördag hemma mot Brynäs, säger 22-åringen.

TT