Dumma utvisningar sänkte Luleå

HOCKEY

LULEÅ. Man hade haft snack om dumma utvisningar.

Ändå föll Luleå i fällan.

– Jag vet inte hur vi ska ta oss ur det här, säger Luleåbacken Jan Sandström.

Luleå har försökt. Spelarna har suttit och diskuterat för att kommat till rätta med vad det är som gör att laget drar på sig så många utvisningar.

I går blev det sammanlagt 16 minuter.

– Det är ett jävla scenario. Jag har ingen aning hur vi ska ta oss ur det här. Kanske röra på benen mer, säger Sandström.

”Var billig”

Med 20 sekunder kvar av ordinarie tid plockade domare Sören Persson av honom för fasthållning. Från utvisningsbåset kunde han se Rögle avgöra.

– Jag tycker väl att den var billig, säger Sandström.

Och Luleåtränaren Roger Rönnberg reagerade när Emil Lundberg åkte ut för fasthållning av klubba 14.53 in i tredje perioden.

Sedan hade Rönnberg synpunkter på domaren och Sören Persson åkte raka vägen till Luleåbåset och i en halv minut stod han och hötte med fingret åt Rönnberg.

– Man blir så frustrerad. Det är i stridens hetta. När jag lugnat ner mig inser jag ju att det inte är domarens fel. Inte kommer någon domare hit och behandlar oss annorlunda utan vi måste helt enkelt rannsaka oss själva, säger Rönnberg.

Tappade segern

Luleå vände underläge men tappade på nytt ledningen – och segern. Rönnberg var långt ifrån nöjd med spelet framför motståndarnas mål.

– Vi saknade det där lilla extra. Vi betalar inte priset utan står där som små skolpojkar med kepsen i hand. Vi måste in i slottet och det till varje pris.

På lördag tar Luleå emot HV 71.

– Vi har en del att fundera på till dess. Det håller i alla fall inte att spela med en man mindre på banan i en halv match, konstaterar Luleåtränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM