Här spricker plexit – igen

”Helt bedrövligt”

Foto: FOTO: SVT
Andreas Pihl skadade sig när plexi-glaset gick sönder i Cloetta Center.
HOCKEY

LINKÖPING. Fem plexiglas har spruckit de sju senaste matcherna i Cloetta Center. I går fastnade Andreas Pihl med armen i glaset och fick rejäla skärsår.

Efter matchen mot Södertälje rasar Linköpings back.

– Helt bedrövligt att det händer igen, säger han till Sportbladet.

Men det var Linköpings Niklas Persson som blev första offret att åka in i glassplittret i går. I andra perioden blev forwarden tacklad av Södertäljes Kristian Kudroc och domaren blåste av för omspolning. Fyra minuter in i tredje perioden sprack återigen plexit när Andreas Pihl blev tacklad av Martin Cibak bakom LHC:s mål. Och ett nytt spelavbrott väntade.

– Tackligen var inte speciellt hård och jag blev förvånad att plexit gick sönder, säger Pihl som fastnade med armen i glaset och fick splitter innanför tröjan.

– Jag hade glassplitter över hela kroppen och var tvungen att ta en snabbdusch och byta utrustning under avbrottet.

”Beklämmande och generande”

Efter matchen visar han upp rejäla skärsår på handlederna för Sportbladet. Och han är märkbart irriterad över vad som gång på gång har hänt.

– Man måste se över situationen. Det håller inte att två plexiglas går sönder under samma match. Det här är ju en fara för oss spelare, säger Pihl.

Om man dessutom räknar med finalspelet i Nordic Trophy så har fem plexiglas spruckit de sju senaste matcherna i höst i Cloetta Center.

Rolf Ö Johansson som är chef för Ispalatset var rasande efter matchen.

– Det här är beklämmande och väldigt generande för LHC, säger han.

Han riktar skarp kritik mot de som har tagit på sig att montera plexiglaset.

– Det här beror helt enkelt på felhantering i samband med upp- och nedmontering av glaset. Efter Linköpingskalaset var det studenterna som monterade tillbaka glaset och drog åt skruvarna för hårt så att spänningar bildades.

Men ska inte kvalificerad personal göra ett sånt arbete istället?

– Det tycker jag också. Jag ska agera för att det blir så.