Här gör FBK en rekordtidig guldstöt

Thomas Rhodin: Vi har ett bättre krigarlag än förr

Foto: FOTO: SCANPIX
Sänkt frölunda Göteborgslagets målvakt Johan Holmqvist kämpar mot Färjestads Jörgen Jönsson medan Frölundas Riku Hahl kommer till räddning.
HOCKEY

KARLSTAD. Det är bara september i almanackan – men i Färjestad finns redan förväntningar på ett guldfirande till våren.

– Vi ska kunna vinna alltihop, säger lagkaptenen Jörgen Jönsson.

Och fler i laget håller med.

Efter storförlusten borta mot Rögle förra helgen har Färjestad haft en bra vecka, med tre segrar, nio poäng och bara tre insläppta mål. Mot Frölunda rivstartade laget med ett spel de inte varit i närheten av tidigare.

– Vår bästa period i höst, säger både tränaren Tommy Samuelsson och kaptenen Jörgen Jönsson.

Fart och tyngd

FBK visade både fart och tyngd – och höll undan bra när Frölunda i slutskedet av matchen, i spel sex mot fyra, var nära en kvittering.

– Det var lite nervöst då, för Frölunda ÄR ett bra lag, men jag tycker ändå vi hade bra koll. Sen var det mest lättnad när allt var klart. Vi skulle bara vinna den här tajta machen, säger Jönsson som såg avslutningen från utvisningsbåset.

Färjestad är nu trea i tabellen, strax bakom Brynäs och Linköping.

– Ändå räknar vi med att det tar tid att spela in alla nya i laget, säger Jönsson. Vi blir ännu bättre. Jag tror säkert att vi blir en stark utmanare när det drar ihop sig. Vi har ett kanonlag i vinter.

– Framför allt är vi bättre på backsidan och det är jätteviktigt för vår offensiv.

Så ni har ett lag som kan bli mästare?

– Ja, det tror jag. Vi ska kunna vinna alltihop!

Även veteranen Thomas Rhodin, som gjorde ett av målen mot Frölunda, varnar för att Färjestad inte nöjer sig med en bra grundserie. Det ska firas på torget i Karlstad, i april.

– Ja, vi ska vara med och slåss om guldet. Vi har ett bättre krigarlag än tidigare säsonger, nu har vi både muskler och vilja i truppen, menar han och nämner nya spelare som Marius Holtet och Sascha Trielle som är två av nio nya spelare i laget.

Möter gärna Frölunda

Om Färjestad tar sig till SM-final möter de gärna Frölunda – om göteborgarna lyckas ta sig hela vägen.

– Jag är jätteöverraskad över Frölundas inledning. Men de kommer att klättra, de har ett bättre lag än förra säsongen. Fast de behöver en vändning snart, säger Thomas Rhodin.