Har det lossnat nu, Eller?

”Det är glädje”

Foto: Bildbyrån
Gjorde du mål, Eller? Lars Eller inledde Frölundas målskytte i 4–1-vinsten över Rögle.
HOCKEY

Nu vet Frölunda Indians hur det känns att ta tre poäng i elitserien säsongen 2008/2009. Det blev 4–1 mot Rögle och den unge dansken Lars Eller, 19, gjorde det viktiga 1–0-målet.

– Tidigare har vi inte haft marginalerna på vår sida, men jag är säker på att det vänder, säger Eller till PPV.

För den stora favoriten Frölunda har det varit en riktigt tung säsongsstart. En förlängningsseger mot Modo var enda strecket i segerkolumnen hittills. Nu finns där en notering i trepoängskolumnen också och det efter en riktig viljeinsats mot nykomlingen Rögle som fortsätter att visa att de blir att räkna med i år.

– Vi spelar hårt i 60 minuter, säger nöjde coachen Ulf Dahlén till PPV.

Eller nummer ett

Dahlén har tidigare varit under stor press. Nu släpper den pressen lite. Frölunda fick den matchstart de ville ha när Lars Eller kunde göra 1–0 efter 7.58 i den första perioden. Ett mål som gjorde att hemmalaget kunde arbeta i lite mer lugn och ro.

– Magnus (Kahnberg) kom runt på vänsterkanten, plötsligt hamnade pucken hos mig och jag satte dit den, säger Eller till PPV.

Nästa mål dröjde sedan till andra periodens slutsekunder när Jonas Nordqvist via Röglespelaren Stefan Erkgärds. Ett mål som symboliserade att det kanske trots allt har vänt för Frölunda nu.

– Den studsade ju in där på powerplay. Vi har ju haft lite chanser och pucken ville inte in, säger Ulf Dahlén om de tidigare missarna.

Karlssons viktiga mål

Rögle gav inte upp och cirka åtta minuter in på den trejde perioden kunde Cameron Abbott reducera för gästerna och då blev det nervöst igen, men bara 30 sekunder senare gjorde Erik Karlsson 3–1 och i tom kasse kunde sedan Fredrik Pettersson avgöra definitivt.

– Vi hade precis släppt in ett baklängesmål och de var på väg in i det. Då var det skönt att sätta in den, säger Erik Karlsson till PPV.

Frågan är om det lossnar nu för Frölunda. Den stora favoriten tycks åtminstone vara på gång och Ulf Dahlén passade på att njuta.

– Det är glädje, säger han till PPV.

FAKTA

Frölunda–Rögle 4–1 

(1–0, 1–0, 2–1)

Första perioden: 1–0 (7.58) Lars Eller (Magnus Kahnberg, Erik Karlsson).

Andra perioden: 2–0 (17.21) Jonas Nordquist (Magnus Kahnberg, Oscar Hedman) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (7.47) Cameron Abbott (Johannes Salmonsson, Daniel Sondell), 3–1 (8.15) Erik Karlsson (Tomi Kallio, Niklas Andersson), 4–1 (18.17) Fredrik Pettersson (Riku Hahl, Tuukka Mäntylä) mål i tom kasse.

Skott: 30–27 (12–8, 9–9, 9–10)

Utv, Frölunda: 7x2

Rögle: 5x2

Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge

Publik: 10 297