Mer skadeproblem för HV 71

”Det finns ingen Messias som hjälper oss”

Foto: Scanpix
Det blev platt fall för HV71 – som dessutom fortsätter att dra på sig skador.
HOCKEY

Jönköping. HV71:s elände fortsätter. Ny förlust på hemmaplan, nya skador på nyckelspelare och laget får inte hjälp någonstans – inte ens ovanifrån.

– Det finns tyvärr ingen Messias som hjälper oss, säger tränaren Kent Johansson.

Förra årets finalrepris blev alltså en tung historia för de svenska mästarna. Laget kom som vanligt den här säsongen i underläge och inte blev det muntrare av att Yared Hagos tvingades utgå i den första perioden.

– Jag blir nog borta i två veckor, säger Yared Hagos.

Lagets bästa målskytt den förra säsongen, Jukka Voutilainen fanns inte med på isen mot Linköping efter att ha åkt på en smäll på magen i matchen mot Luleå.

”Krig som gäller”

Lägg till tidigare skadade David Fredriksson, Jan Hrdina och Kim Staal så förstår man att Kent Johansson och sportchefen Fredrik Stillman inte har det lätt.

– Det gäller att inse att det är krig som gäller, säger Kent Johansson.

Om nu inte ens Gud hjälper till i Sveriges Jerusalem så kan Kent Johansson kanske börja med att gå till Fredrik Stillman för att be honom locka hem Andreas Jämtin som inte fick kontrakt med NY Rangers.

– Det är klart att han är intressant men riktigt så enkelt är det inte. Han jagar sin dröm i NHL just nu och det är inte säkert att han vill tillbaks till Sverige, säger Fredrik Stillman.

ARTIKELN HANDLAR OM