Utspelade – då blev Rögle etta

”Det här var nog den största utspelningen jag varit med om”

Foto: Robin Nordlund
HOCKEY

ÖRNSKÖLDSVIK Rögle fortsätter att skrälla och efter 3–2 mot Modo toppar sensationslaget för första gången någonsin elitserietabellen.

Men segern satt långt inne.

– Det här var nog den största utspelning jag har varit med om och ändå vunnit, säger Kenny Jönsson.

Modo dominerade matchen fullständigt från början till slut.

Men trots att det under långa stunder var det spel mot ett mål lyckades man inte att överlista en storspelande Jere Myllyniemi.

I stället gjorde Johannes Salmonsson 1–0 på Rögles andra skott efter 13,30.

Baklängesmålet fick Modo ur balans och kort därefter utökade Kenny Jönsson till 2–0 i powerplay efter en fin framspelning från Jakob Johansson.

Modo vägrade emellertid att ge upp och såg ut att vara på väg mot en seger då Andreas Molinder tryckte in kvitteringspucken i början av tredje perioden.

Jobbigt för Krizan

Anstormningen kom dock av sig något och med tio minuter kvar av matchen prickade Chris Abbott in det avgörande 3–2-målet bakom Karol Krizan som hade en jobbig kväll och endast räddade sju av tio skott.

– Det här var nog den största utspelning jag har varit med om och ändå vunnit. Det var inget snack om saken. Modo var mycket bättre än oss och är utan tvekan det bästa laget vi har mött den här säsongen, säger lagkaptenen Kenny Jönsson och tillägger:

– Spelet i egen zon är väl egentligen det enda som vi kan vara riktigt nöjda med. Men när vi till slut lyckades att ta oss ur egen zon hade vi tillräckligt med energi kvar för att orka anfalla.

Peter Högardh var inne på samma linje:

– Ja, vad tusan ska man säga? Resultatet var väl inte helt rättvist, säger han med ett stort leende på läpparna och fortsätter:

– Vi ska vara väldigt tacksamma för om det här hade varit en normal match så hade vi inte tagit tre poäng.

Hur känns det att att vara serieledare?

– Är vi det? Det hade jag faktiskt ingen aning om, säger han och tillägger:

– Men ska jag vara ärlig så skiter jag i det för det spelar ingen roll vilken plats vi ligger på nu. Det är hur tabellen ser ut i slutändan som räknas.