Thörnberg kritisk mot avstängning

”Jag vet inte vad det är för folk som sitter i den där kommittén”

Foto: FOTO: OLA WESTERBERG
KASTADE HANDSKARNA Mathias Månsson började slåss med Martin Thörnberg efter att HV-spelaren knätacklat Saik-stjärnan Niko Dimitrakos.
HOCKEY

HV-forwarden Martin Thörnberg är kritisk mot sitt straff för knätacklingen på Skellefteås Niko Dimitrakos i elitserien i förra veckan.

– Jag vet inte vad det är för folk som sitter i den där kommittén, men tre matcher och 15 000 kronor i böter tycker jag är att ta i. En match, max två, hade räckt. Flera som jag pratat med håller med, säger HV-forwarden till TT.

Beslutet från Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd kom i måndags, på tisdagen reste Thörnberg med Tre Kronor till Moskva för matchen mot Ryssland i Karjala cup på torsdag. Trots att han inte får spela i matchen då avstängningen även gäller landslagsspel. Efter ryssmatchen är avstängningen över.

– Vi hade ett snack om det och Bengan (förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson) tyckte att jag skulle följa med för få träna och komma in i gänget. Det är nog bra i stället för att bara åka och spela de två sista matcherna, säger Thörnberg.

Efter Rysslandsmatchen åker Tre Kronor till Helsingfors där Karjala cup slutförs med matcherna mot Tjeckien (lördag) och Finland (söndag).