’Aldrig roligt att stå med byxorna nere’

Henriksson efter den dråpliga missen: Oförsvarligt

Linköpings målvakt Daniel Henriksson. FOTO: SCANPIX
HOCKEY

LINKÖPING. Linköpings målvakt Daniel Henriksson har lätt att hålla sig för skratt – trots segern mot toppkonkurrenten Skellefteå.

– Det är aldrig roligt att stå där med byxorna nere, säger han och suckar.

Hemmapubliken fick se sitt Linköping vinna i Cloetta Center – och laget gå upp

i tabelltopp – men efteråt pratade alla om Daniel Henrikssons miss i slutet av matchen. LHC-målvakten tog pucken i det högra sarghörnet och spelade den – helt obegripligt – mot den egna kassen. Där fanns Skellefteås Anders Söderberg, som enkelt lade pucken i mål.

Fick skämmas

Daniel Henriksson kunde bara konstatera fakta – och skämmas.

– Helt oförsvarligt, så klart. Jag hade två alternativ, men tvekade en halv sekund och det blev bara skit av allt, säger han.

Och fortsätter:

– Jag kunde ha lagt pucken bakom mål, eller framför mål. Det var mina två val. Nu lade jag den mot mål och... Ja, då slutade det tyvärr som det gjorde.

Skellefteå reducerade till 3–5 och fick kontakt, men hemmalaget kunde hålla undan och vinna matchen.

Och ingen är gladare än Daniel Henriksson.

– Det är skönt att missen inte blev avgörande. Givetvis är jag fortfarande förbannad på mig själv, men det är inte första gången man gör konstiga saker på isen och definitivt inte sista heller. Sådant här händer i det här yrket.

Linköping såg lite ringrostigt ut och hade tur som lyckades knipa tre poäng mot Skellefteå.

– Det var en konstig match, där kanske inte försvarsspelet var det mest prioriterade i något av lagen. Men vi var effektiva och det räknas också, säger Daniel Henriksson.

Intensiv period

Hans Linköping går nu in i en intensiv matchperiod och redan i morgon väntar Slavia Prag i Hockey Champions League.

– Jag tror att vi har fyra matcher per vecka nu två veckor i rad. Visst, det kan låta tufft, men det är ingenting som bekymrar oss. Vi har ett brett material att jobba med, säger Daniel Henriksson.

Han klagar inte.

– Absolut inte. Jag tycker det har varit för mycket snack om det tuffa matchprogrammet. I Nordamerika ser det ju ut så här jämt och där borta klarar man ju av det, säger LHC-målvakten.

Linköping har spelat två matcher i Hockey Champions League och väntar fortfarande på sin första seger i turneringen.