Från sparkad – till bäst på isen

Holmqvist vill stanna i Djurgården: ”En kostnad vi inte räknat med”

osäker framtid Andreas Engqvist och Andreas Holmqvist efter målet som betydde 5–0. Holmqvist var inblandad i fem av de sju målen när Djurgården tog emot Modo. Nu hoppas han få stanna kvar i klubben. FOTO: BILDBYRÅN
HOCKEY

Fem poäng och bäst på isen mot Modo.

Men Andreas Holmqvists framtid i Djurgården är fortfarande osäker.

– Vi måste göra en analys av vår ekonomiska situation, säger klubbdirektören Tommy Engström.

Efter att ha fått sparken från Frölunda skrev Andreas Holmqvist på ett korttidskontrakt fram till den 29 november med Djurgården.

Varken klubb eller spelare vet vad som händer efter det.

Enligt vad Sportbladet erfar saknar Djurgården i dagsläget de pengar som krävs föra att förlänga kontraktet.

– Just nu kan jag inte svara på hur vi kommer att göra. Förlänger vi kontraktet med ”Ante” blir det en extra kostnad som vi inte har budgeterat med. Det här blir en fråga som vår styrelse får avgöra, säger Engström.

Andreas Holmqvist själv vill inget hellre än att vara kvar i Stockholm:

– Jag trivs skitbra. Det är helt underbart att spela hockey i Djurgården, och jag hoppas verkligen att det löser sig, säger Holmqvist.

Bäst på isen

– Pengarna kommer i andra hand den här gången. Jag har redan tackat nej till så många ekonomiskt attraktiva erbjudanden.

Fortsätter Holmqvist spela som han gjorde i går lär Djurgården göra allt för att skaka fram de pengar som krävs.

Den spelskicklige backen var bäst på isen och inblandad i fem av målen när topplaget Modo kördes över med 7–0.

– Klart det betyder mycket för självförtroendet. Nu funkade till och med min skottfintspassning, säger Holmqvist, och syftar på den läckra framspelningen till Andreas Engqvists 5–0-mål.

”Jag har spelat bra”

Holmqvist vill inte använda ordet revansch, men medger att den tuffa kritiken mot honom stundtals varit jobbig.

– Det är alltid tråkigt att sågas i media, men jag har slutat att läsa tidningarna. Det tar för hårt på psyket att läsa allt dumt som skrivs.

Av Sportbladets jury utsågs han nyligen till en av backarna i höstens floppfemma:

– Det får stå för er. Jag vet inte om ni har varit ute och tittat på matcherna. Tycker jag har spelat riktigt bra, framför allt sedan jag kom till Djurgården, säger Holmqvist.

FAKTA

Turerna kring Holmqvist

Andreas Holmqvist sparkades från Frölunda i slutet av september. I oktober skrev han på ett korttidskontrakt med Djurgården som sträcker sig till den 29 november. Efter det vet ingen vad som händer, men Holmqvist vill stanna kvar i klubben: ”Det är helt underbart att spela hockey i Djurgården, och jag hoppas verkligen att det löser sig”, säger han.