Nordström ledde Färjestad till seger

Veteranen: ”Viktigt att få vinna”

HOCKEY

KARLSTAD. Fem hysteriska minuter.

Och en pånyttfödd veteran.

Det avgjorde torsdagens match i Karlstad mellan Färjestad och Skellefteå.

– Viktigt att få vinna, säger Färjestadsstjärnan Peter Nordström som gjorde två mål och en assist i matchen som Färjestad vann med 5–2.

Foto: Scanpix

Förre Tre Kronor-spelaren Peter Nordström har haft en tung höst i Färjestad. De senaste åren har han missat otaliga matcher på grund av skador i ryggen, ljumskarna, fötterna och tja – nästan överallt.

Årets säsong har han fått förstörd av ljumsksmärtor, vilket i sin tur kommer från en efterhängsen prostatainflammation. Nordström debuterade borta mot Luleå den 27 oktober och har efter det matchats in allt eftersom. Mot Skellefteå var han isens kung med tre poäng och ett typexempel på Färjestads nya spel som kort och gott innebär mer fart.

– Jag är fortfarande inte helt återställd, men det är inget som påverkar mig även om jag hade lite energitapp i slutet av matchen, säger Nordström.

Han inledde med att assistera till Rickard Wallins 1–0 i slutet av första perioden. Då hade Färjestad, som vanligt, haft mycket puck men också otroligt svårt i avslutningsfasen.

Andra perioden såg ut ungefär likadan – fram till 17.37 då matchen exploderade under en minut.

Nordström själv satte igång fyrverkeriet med att stöta in en retur från Nicklas Dahlberg, och 59 sekunder senare satte Mikael Johansson 3–0 med matchens snyggaste mål, ett klapp-klapp-anfall tillsammans med Rickard Wallin.

– Andra perioden var svår för oss. Vi drog på oss många utvisningar och kunde inte dra igång något anfallsspel. Det är svårt mot lag i poängbehov som ligger längre ned i tabellen, då måste man spela på topp hela tiden, säger Skellefteås tränare Hans Särkijärvi.

Slutperioden startade sprakande då Nordstöm i power play satte 4–0 efter bara 51 sekunder – varpå Skellefteås Niko Dimitrakos reducerade 15 sekunder senare. Trots att Skellefteå fick chansen att spela sex mot fyra under en lång period i slutskedet höll Färjestad emot.

– Alla gjorde verkligen ett kanonjobb. Det var jätteviktigt att vi fick vinna, säger Peter Nordstöm.

För Färjestad, som varit ett av elitseriens målmässigt sämsta lag sett till hur mycket man skjuter, var det förståeligt. Laget har bara gjort fem mål eller fler i samma match tre gånger gånger tidigare i år.

– En mentalt sett väldigt skön seger. Totalt över 60 minuter är jag jättenöjd, säger Färjestadstränaren Tommy Samuelsson som hyllade ifrågasatta nyförvärvet Anders Bastiansen.

– Han gjorde ett otroligt jobb i det tysta.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM