Krislaget Timrås sköna revansch

Challe Berglunds gäng nollade Frölunda på bortais

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Landslagsuppehållet gjorde krislaget Timrå gott.

I kväll vann Challe Berglunds manskap borta mot Frölunda med 2–0.

– Extra skönt med tanke på det läge vi är i, säger målvakten Johan Backlund som höll säsongens första nolla.

Jumbolaget Timrå – utan Jonathan Hedström som sålts till CSKA Moskva, men med Håkan Bogg som värvats från Mora – behövde en bra start för att nervknutarna skulle släppa.

Och det var precis vad som skedde.

Redan efter 3.18 förvaltade Mikko Lehtonen passningen från Mika Pyörälä på bästa sätt och skickade in 1–0 bakom Johan Holmqvist.

Bortdömt Frölundamål

Frölunda jagade sedan ett kvitteringsmål. Och i början av andra perioden satt pucken i nät efter att Philip Larsen avlossat stora kanonen.

Men domaren Patrik Sjöberg valde att döma bort målet på grund av att en Frölundaspelares klubba träffat masken på målvakten Johan Backlund.

”Oerhört viktig seger”

Timråmålvakten spikade därefter igen och fixade en viktig seger för sitt lag. I slutskedet arbetade Tom Wandell fram pucken till Petr Tenkrat som smackade in 2–0.

Lita på att pressade tränaren Challe Berglund drog en lättnadens suck.

– En oerhört viktig seger. Och oerhört skönt gör Backlund att hålla nollan, säger han till ppv.

”En nystart”

Timrå har släppt in flest mål den här säsongen. Under de senaste dagarna har Timrås tränare Charles Berglund pratat mycket om försvarsspelet med spelarna. Under onsdagen visade han en video där spelarna kunde se vilka misstag som gjorts tidigare.

– Vi hade ett mycket bra snack efter att vi tittat på videon, och det tycks ju ha gett resultat, säger Berglund till TT efter matchen.

– Klart att man har funderat när puckarna har trillat in. Men det här var en bra nystart, säger målvakten Johan Backlund till ppv.

ARTIKELN HANDLAR OM