”Vi är ett riktigt bra lag”

Linköping befäste serieledningen

HOCKEY

Tredje matchen på fyra dagar för Linköping – den första på tio dagar för Brynäs.

Då visade östgötarna att laget som är sämst i Champions league ändå är bäst i Sverige.

Tack vare segern med 3–1 befäste LHC serieledningen i elitserien.

Chansen att avancera vidare i Champions league försvann i onsdags. Men hemma fortsätter Linköping att ösa på. Trots tredje matchen på fyra dagar tog man tredje segern i följd i elitserien.

– Skönt att bevisa att vi är ett riktigt bra lag, säger LHC:s Niklas Persson.

Att Prag i onsdags skulle vara så mycket bättre än torsdagens motståndare Brynäs håller han inte med om.

– Det kanske såg ut som att de var mycket rappare på skridskorna, men fyra av målen kom till på snabba kontringar när vi tryckte på och det är ju ganska typiskt för tjeckiska lag. Vi var ju tvungna att vinna den matchen och det fanns inget annat än full fart framåt när vi dessutom hamnade i underläge med två mål, säger Persson.

Misstagen i defensiven åtgärdades snabbt och tack vare två mål i den första perioden mot Brynäs kunde Linköping backa hem och styra spelet.

– Det kanske såg lite passivt ut, men det finns ju ingen anledning att gå på för hårt framåt när man leder med två puckar. Vi såg till att hela tiden komma hem fort med fem gubbar.

Den 29–årige anfallsstjärnan lade en stor del av grunden till segern genom att först vispa in 1–0 och sedan läckert assistera till Mikael Håkansons 2–0. Därmed är han uppe i 14 poäng hittills den här säsongen.

”Hur pigg som helst”

Några trötthetssymptom märktes inte hos slitvargen, även om Linköping är inne i minst sagt tufft schema med åtta matcher på elva dagar.

– Jag känner mig hur pigg och fräsch som helst, ler han.

Brynäs, som inte spelat någon match sedan förra måndagen, tog över spelet och skapade fler chanser i den andra perioden. Därför kom inte Mads Hansens reducering som någon större skräll.

– Jäkligt tråkigt att förlora på grund av ett skitmål när vi är på väg tillbaka, suckar gästernas tränare Niklas Czarnecki.

”Tappade mentalt fokus”

När Brynäs hade chansen att kvittera i numerärt överläge krockade backen Lars Jonsson med målvakten Jacob Markström. Patrik Zackrisson tackade och slog in segerpucken i öppen kasse.

– Jag skulle inte vilja säga att killarna inte orkade fysiskt, men de tappade lite mental fokus i andra perioden. Starkt att hålla oss till vårt försvarssystem fullt ut och inte släppa till något i den sista, säger Linköpings tränare Slavomir Lener.

Joakim Löwing/TT