Räddningen – videokväll

Så bröt Timrå förlusttrenden: ”Som natt och dag”

Foto: FOTO: THOMAS JOHANSSON
Framåt Challe Berglunds Timrå höll nollan för första gången i år, men ligger fortfarande sist i serien.
HOCKEY

GÖTEBORG. Trots fjorton minuter i boxplay höll Timrå nollan för första gången i år.

Och segern grund­lades redan innan matchen började – med en videokväll.

– Man blir förberedd på många situationer, säger Robin Jonsson.

Foto: FOTO: THOMAS JOHANSSON
Johan Backlund fick den hjälp han behövde.

Timrå har släppt in flest mål i årets elitserie. Inför nystarten hade man en video­kväll och gick igenom situationer där man gjort misstag hittills under säsongen.

– Jag satte ihop en massa klipp och det blir mer konkret för spelarna än att vi bara pratar om det, säger Challe Berglund.

Nöjd med försvaret

Och det gav resultat direkt. Det kanske inte såg så vackert ut mot Frölunda då man spelade väldigt defensivt men Johan Backlund fick den hjälp han behövde och när man ligger sist i serien är inte kosmetika så viktigt.

– Det var som natt och dag jämfört med vissa matcher tidigare i år, säger Backlund som var nöjd med lagets försvarsspel.

”Matchavgörande”

Man gjorde också det viktiga första målet som gav lite marginal att spela på. Mikko Lehtonen snärtade in 1–0 i skäret då Timrå plötsligt fick två mot en i Frölundas zon.

– I dag kändes det målet faktiskt matchavgörande, säger Backlund.

Som fick hålla nollan för första gången i år. Men han höll den ifjol i Scandina­vium då Timrå vann med 4–0. Timrå har haft hyfsat lätt för Frölunda de senaste åren.

”En nystart”

– En otroligt skön och viktig seger för oss och det känns som en nystart nu, säger Backlund.

Timrå ligger trots segern fortfarande sist i elitserien men har chansen att avancera då man möter Södertälje hemma på lördag.

FAKTA

Så fungerade videokvällen:

Laget tittade på klipp från tidigare matcher för att kunna förbereda sig på situationer i egen zon och runt målet. Challe Berglund: ”Det är alltid bättre att få se det i verkligheten och vi hade en bra diskussion där alla spelare var delaktiga och ställde frågor.”