Jonssons revansch

”Det var en förlösande känsla”

HOCKEY

Gävle. Från syndaback till vinnarback. I matchen mot Linköping blev Brynäsbacken Lars Jonsson stor syndabock efter att ha krockat med Jacob Markström så LHC kunde avgöra. Mot Frölunda tog Jonsson revansch och blev matchhjälte.

– Det var en förlösande känsla, säger Lars Jonsson.

Foto: Robin Nordlund
Lars Jonsson jublar efter mål.

Brynäs vann samtidigt för första gången på ett år och tio månader över Frölunda och tog sin första trepoängare på en månad i årets elitserie. En livsviktig seger.

– Jag vet inte varför vi har så svårt för Frölunda. Jag har i och för sig inte varit med så länge, men jag hoppas att vi blivit av med Frölundaspöket nu. Vi har trots allt tagit fyra av sex möjliga poäng mot dem i år, säger Lars Jonsson.

Lars Jonsson hade massor med chanser när Brynäs spelade i numerära överlägen, bland annat i fem mot tre i över en minut utan att göra mål. Brynäs 47 mål är överlägset minst i årets elitserie.

– Jag är ingen målskytt, men det har knutit sig för hela laget med målskyttet och jag hoppas verkligen att det lossnat nu. Varenda puck som går in är viktig för oss. Nu var vi också tillbaka till det spel som vi inledde säsongen så framgångsrikt med, säger Lars Jonsson.

”Äckligt viktigt”

När Brynäs vann senast mot Frölunda, den 16 januari 2007, hette enda målskytten Daniel Hermansson och samma Hermansson gjorde 1–0 och samtidigt sitt första mål för säsongen mot Frölunda.

– Det var en äckligt viktigt seger för oss och mitt uteblivna målskytte har varit frustrerande länge, säger Daniel Hermansson.

ARTIKELN HANDLAR OM