Skellefteå förstörde Wernbloms festkväll

”Vi gör en bra match”

Foto: Robin Nordlund
Magnus Wernblom hyllades av båda lagen.
HOCKEY

Magnus Wernblom hyllades med applåder.

Sedan var det slut på hyllningarna i Swedbank Arena.

Åtminstone från hemmapubliken.

Skellefteå AIK visade senast mot Djurgården att formen är stigande. Då hade laget svårt med målskyttet. mot Modo lossnade det ordentligt. De stora lirarna i matchen var Kent McDonell med två mål och en assist och förre Modo-spelaren Anders Söderberg som bjöd på samma poängrad.

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra match. Efter Djurgårdsmatchen var vi tvungna att göra lite mål, slår målvakten Nicklas Dahlberg fast i PPV.

Skadeskjutet Modo

Kul för Skellefteå. Inte lika kul för hemmalaget som blev totalt utspelade. Det skadeskjutna Modo hade inte mycket att sätta emot gästerna och nu har Modo fyra raka förluster.

– Våran insats. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi var sämre i allt. Vi förlorade närkmaper i en mot en. Vi har lite att jobba på nu, säger Mattias Timander till PPV.

Wernblom hyllades

Laget saknar sina skadade stjärnor och i kväll hade laget behövt Magnus Wernbloms kämpaglöd. I stället fick de se veteranen tackas. Den 4 november meddelade ju Wernblom att han lägger skridskorna på hyllan. Han hyllades inför matchen av publiken och fick se sin tröja hissas upp i taket.

– Jag har tänkt på det här en längre period och det är klart att det var ett svårt beslut, men det känns otroligt skönt nu, säger Wernblom.