Experten sågar Djurgården

Ny förlust för mesta mästarna

Foto: Björn Tilly
Gustav Wesslau har det tungt.
HOCKEY

Ny förlust och samtidigt får Djurgårdens ledning hård kritik av en gammal spelare.

Thomas Johansson sågar mesta mästarnas satsning.

– I organisationen i dag finns det stora brister, säger han i Canal Plus hockeytorsdag.

Målskillnad är allt som skiljer Djurgården från kvalstrecket. Det står klart efter elitseriens 23 omgång. Djurgården förlorade hemma mot Frölunda med 1–4 och stockholmarna har helt klart stora problem för tillfället.

– Jag tycker ändå att vi gör en betydligt bättre match än senast. Vi har sex powerplay, men får inte in pucken. Vi gör en mål på en kontring i boxplay. Vi måste bli bättre på att sätta puckarna, säger tränaren Tomas Montén till Canal Plus.

Johansson sågar

Men det är inte bara på isen som Djurgården har problem. Laget som en gång dominerade svensk hockey har sedan SM-guldet 2001 inte varit i final en enda gång och har dessutom missat slutspel vid ett flertal tillfällen. I Canal Plus Hockeytorsdag kritiserade förre Djurgårdsspelaren och nuvarande experten Thomas Johansson Djurgården kraftigt.

– I organisationen i dag finns det stora brister. Sportkommitén består av för många personer och det tar lång tid att fatta beslut, säger han.

Djurgårdens sportkommitté består av sju personer, bland annat förre spelaren Håkan Södergren och sportchefen Jan Järlefelt. Den sistnämnde var på plats i Canal Plus studio och svarade på kritiken.

– Den sportsliga organisation håller fortfarande yppersta nivå. Sedan hänger mycket av det Thomas pratar om ihop med ekonomi. Jämför Frölundas budget och vår budget så är det stor skillnad, säger han.

Nöjd Dahlén

Den ekonomiska matchen förlorar Djurgården och även den sportsliga alltså. Visserligen kvitterade Jimmie Ölvestad till 1–1 i mitten av den andra perioden, men Frölunda återtog snabbt ledningen och i den sista perioden ryckte gästerna med två mål.

– Jag tycker att vi spelar bra bortamatch i 60 minuter. Vi är giftiga när vi chansen och kan punktera matchen, säger nöjde Frölunda-tränaren Ulf Dahlén till Canal Plus.

Frölunda är uppe på slutspelsplats i den jämna tabellen och tycks vara på väg uppåt. Djurgården är på väg åt rakt motsatt håll och det är ingen slump menar Thomas Johansson.

– Det har blivit accepterat att finnas där nere. Det är en farlig väg att vara inne på, säger han.