Doldis räddade Brynäspoäng

Fixade kvittering mot Färjestad

Foto: MATS ÅSTRAND / SCANPIX /
Daniel Widing bryter fram.
HOCKEY

Toppmötet mellan Brynäs och Färjestad slutade 2–2 sedan Brynäs doldis Sebastian Lauritzen räddat poäng för hemmalaget i slutperioden.

– Färjestadsspelarna glömde bort mig, det var bara att tacka och ta emot, sade han.

Sebastian Lautitzen kom till Brynäs under säsongen från Linköping, där han fått minimalt med speltid.

– Det var svårt att producera när man får spela två-tre minuter per match. Men jag tog ett snack med Linköpings sportchef Johan Hemlin och han förstod min situation, sade Lauritzen.

– När Brynäs Björn Danielsson blev skadad fick jag chansen, synd för honom men tur för mig. Jag trivs riktigt bra, fortsatte han.

Lauritzens mål kom med knappa tio minuter kvar av ordinarie tid. Helt plötsligt stod han omarkerad till vänster om Reinhard Divis i FBK-målet. Divis var samtidigt ur position och Lauritzen hade mycket öppet nät att sikta mot, gjorde heller inget misstag.

– Jag tycker att vi absolut var värda poängen. Vi hade också bra möjligheter att avgöra matchen i slutet, sade poängräddaren.

Lauritzen har nu gjort två mål på sex matcher i Brynäströjan, under tiden i Linköping förblev han mållös, totalt bokfördes han för 14 elitseriematcher i LHC under två säsonger.

FBK började bäst

Annars var det Färjestad som började bäst, hade 21–8 i skott efter två perioder men bara 1–1 i målprotokollet.

När Anders Bastiansen på egen hand tryckte in 2–1 för Färjestad var det inte alls orättvist, Bastiansens fjärde mål för säsongen.

– Jag brukar göra sju mål varje säsong, det gjorde jag under min tid i Mora. Men jag har försökt att bli lite mer egoistisk, skjuta mer i stället för att leta passningar. Nu valde jag att skjuta när jag hade läge och det gick ju bra, sade han.

Färjstad avancerade upp till andra plats i tabellen tack vare poängen.

– Vi har ett lag som ska kunna vara högt uppe i tabellen, men för att vara det behövs två bra målvakter. Jonas Gustavsson har varit mycket bra hela säsongen och i dag visade Divis också att han är bra. Jag tycker vi är inne i en bra period, har också börjat göra lite mer mål än vi gjorde i början av säsongen, sade Bastiansen.

TT