Modos kris bara växer

Rögle bröt negativ trend

Foto: Emil Malmborg
HOCKEY

Modos kris blir allt värre.

Mot Rögle kom femte raka förlusten.

Kenny Jönsson sänkte gästerna med två mål.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, säger Mattias Timander till PPV.

Fem raka förluster. Eller 4–27 i målskillnad. Modos kris är lätt att tydliggöra för tillfället. Både Rögle och Modo hade en förlustsvit på fyra raka att bryta när lagen möttes på torsdagskvällen och det var hemmalaget som fick jubla efter en 3–0-seger som var oerhört viktig. En seger som grundlades i den första perioden när Kenny Jönsson slog till två gånger om, båda gångerna i spel fem mot fyra.

– Vet inte rikigt vad jag ska säga. Rögle gör en riktitg bra match. Jag tycker att vi gör en bra match också, säger Mattias Timander till PPV.

Gath avgjorde

Jubel i Rögle alltså. I Modo är det dock bara nattsvart. Visserligen ryckte laget upp sig rejält i den tredje perioden då man satte ordentlig press på hemmalaget, men när Rögle fick chansen i spel fem mot fyra slog de till för tredje gången. Mikael Gath avgjorde matchen med tre och en halv minut kvar att spela. Tungt för Modo, men Mattias Timander såg ändå vissa ljuspunkter

– Vi börjar spelar bättre redan i andra perioden. I tredjee var vi ett bättre lag. Men vi har svårt att få pucken i mål. Det är svårt för juniorer att komma upp och ha samma självförtroende som Mats (Zuccarello-Aasen) och Niklas (Sundström) att sätta puckarna. Men jag tycker att de gör det bra, säger han.

Rögle tittar uppåt

Modo kommer allt närmare de båda strecken i den rekordjämna elitserien och behöver få tillbaka sina skadade spelare. Rögle å sin sida skaffar lite större marginal till nämnda streck. Mikael Gath jublar över en välbehövlig seger.

– I dag var det roligt. Jag tycker att vi spelar riktigt bra i två perioder. I tredje blir vi lite passiva, men vi reder ut det till slut, säger han till PPV.

ARTIKELN HANDLAR OM