”Janne Niskala är en hycklare”

Färjestad anklagar Frölundas stjärna för lögn: ”Han fick bästa budet någonsin, men Frölunda bjöd bättre”

Foto: Lars Hedelin, Bildbyrån
I går hånade FBK-fansen Janne Niskala med en banderoll på finska: "Vi gav dig vår kärlek, du vände oss ryggen" . I dag får stjärnan en känga på FBK:s hemsida.
HOCKEY

Janne Niskala, 27, hävdar att han valde Frölunda före Färjestad på grund av Karlstadslaget svala intresse.

Nu slår Färjestad tillbaka – och kallar Niskala för lögnare.

– Ge fan i hyckleriet och säg som det är; Färjestad bjöd bra, men Frölunda bjöd bättre, säger Färjestads presschef Jörgen Kalitzki.

Säsongen 2006/07 öste Janne Niskala in poäng för Färjestad och blev en publikfavorit i Löfbergs Lila Arena. 49 poäng (19+30) på 53 matcher är poängrekord för backar i elitserien.

Därför blev nog många förvånade när Niskala, då han återvände till Europa efter en sejour i NHL, nobbade Färjestad – för ärkerivalen Frölunda.

”Färjestad inte intresserat”

När Niskala i lördags gästade sin förra hemmaarena i Karlstad – i ”fel” tröja – svarade publiken med att häckla honom och hålla upp en banderoll med texten: ”Vi gav dig vår kärlek. Du vände oss ryggen”.

Ryktet säger att Niskala nobbade ett drömbud från Färjestad, med en månadslön på uppemot en halv miljon kronor. Men det förnekade både Niskala och Frölundas sportchef Kent Norberg i Nya Wermlands-Tidningen i helgen:

– Nej det fick jag inte alls och det överraskade mig faktiskt lite. Det verkade inte som om Färjestad var så väldigt intresserat av att jag skulle spela här igen. Men jag är glad att Frölunda gav mig chansen, sa Niskala.

– Det skiljde faktiskt inte alls så mycket mellan vårt och Färjestads bud som folk har fått för sig, sa Norberg.

”Det bästa någon erbjudits”

Uttalandet har fått Färjestads ansvariga att koka. I en syrlig krönika på Färjestads hemsida skriver klubbens presschef Jörgen Kalitzki:

”Om sanningen ska fram, och det ska den, fick Niskala ett fetbud av Färjestad – tro inget annat. Ett riktigt fetbud. Det bästa en blivande FBK-spelare någonsin erbjudits. I särklass.

Kanske fattade hans agent inte upplägget, kanske räknar båda riktigt dåligt, kanske har de lönekrav som en post-vd. Vad vet jag, men ett fetbud var det”.

”Stålarna avgjorde”

Kalitzki fortsätter:

”Janne Niskala borde ha rak rygg nog att erkänna att han valde Frölunda lika mycket för stålarna som för sina finska kompisar som han brukar fira bröllop med. Och när Ryssland inte är favoritlandet att låta hustrun föda barn i var valet till slut lätt”.

Sportbladet.se har förgäves sökt Kent Norberg och Janne Niskala för en kommentar.