Modo har vaknat

Andra raka segern

HOCKEY

Andra raka segern.

Första mot Linköping.

Modo har vaknat på allvar.

– Vi har spelat bra i de två sista matcherna, säger Per Svartvadet till PPV.

Foto: Scanpix

Skadorna tärde längen på Modo, men trots att ett par tunga namn fortfarande saknas tycks Modo ändå vara på väg att hitta formen igen. I dag kom andra raka segern och den första mot årets seriesuveräner. Linköping besegrades med 5–1 efter att bland annat Pierre Hedin gjort sitt första mål för säsongen.

– Ja, äntligen fick man spräcka den nollan, säger Hedin till PPV.

Svängig period

Han öppnade målskyttet efter drygt sex minuter i en svängig förstaperiod. Hemmalaget kvitterade bara 40 sekunder senare genom Calle Gunnarsson, men Modo gick ändå till pausvila i ledning 2–1 sedan Per Svartvadet spelat fram Per-Åge Skröder till 2–1-målet. Spelmässigt jämnade det ut sig i den andra perioden efter att LHC ägt den första och det utnyttjade Modo till att göra 3–1 genom Andreas Salomonsson.

I den tredje perioden kunde Modo kontrollera matchen och när Patrick Yetman gjorde 4–1 efter 10.57 var det avgjort. Per Svartvadet fastställde slutresultatet och Modo har två raka segrar.

– Vi spelar väl lite annorlunda nu. Lite tajtare försvarsspel nu när vi inte har så mycket folk. Alla gör en bra match, säger Per Svartvadet till PPV.

Trött Linköping

Linköping, som har spelat mycket, orkade aldrig bryta igenom och såg tröttkört ut långa stunder av matchen. De vann visserligen skottstatistiken överlägset, men Karol Krizan ställdes inte på några större prov.

– Vi spelar definitivt inte på topp. Vi släpper in alldlees för billiga mål, säger Niklas Persson till PPV.