WDW-kedjan – Brynäs nya vapen

HOCKEY

GÄVLE. WDW-kedjan. Brynäs nya vinnande vapen. Kanadensarna Kyle Wanvig och Stephen Dixon placerades tillsammans med Daniel Widing och en hårdför transatlantisk lina är född.

– Det tände mig lite extra, säger Daniel Widing.

Matchhjälten hette visserligen Andreas Dackell men bakom Brynäs 2–1-seger låg den nykomponerade kedjan med tre stenhårt jobbande forwards som inte är rädda för att spela fysiskt och gå på mål. Nya kanadensaren Kyle Wanvig svarade i sin fjärde match upp till kraven och förväntningarna på att spela hårt. Han gjorde samtidigt sin första poäng när han passade Daniel Widing som gick på mål och levererade pucken elegant till målskytten Jörgen Sundqvist.

– Det har varit frustrerande att vara poänglös. Jag har höga förväntningar på mig, så visst var det förlösande och bra för mitt självförtroende att få göra en poäng. Men jag borde gjort flera mål med tanke på alla chanser jag hade, men deras målvakt var bra, säger Kyle Wanvig.

Flera klassräddningar

Timrås Johan Backlund gjorde flera klassräddningar och var anledningen till att WDW-kedjan gick av mållösa. Daniel Widing missade både ett friläge och öppet mål i samma byte.

– Ja, det är bedrövligt. Jag var för säker på att göra mål vid friläget och slappnade av en kort sekund och får en slashing. Vid friläget måste jag erkänna att Johan Backlund lurade mig, säger Daniel Widing som också blev nerdragen vid ett annat friläge som gav en straff som Ove Molin missade.

”Ville inte slå straffen”

– Jag vill inte slå straffen eftersom jag missat precis och trött, fortsätter Daniel Widing

Vad betyder det för dig att du fick byta formation?

– Det är kul att spela med två som spelar ungefär som jag; enkelt, hårt, tacklas och går på mål. Nu är det bara att fortsätta på det spåret. Det har gått bra med Dackell och Granström också. Men man tänder till extra när man blir flyttad.

FAKTA

WDW-kedjan

Namn: Kyle Wanvig. Född: 29/1 1981, Calgary, Kanada. Längd: 188 cm. Vikt: 95 kg. Position: Högerforward

Namn: Stephen Dixon. Född: 7/9 1985, Hallifax, Kanada. Längd: 181 cm. Vikt: 85 kg. Position: Center.

Namn: Daniel Widing. Född: 1982, Hedemora, Sverige. Längd: 184 cm. Vikt: 94 kg. Position: Vänsterforward.