Ragnarsson nära comeback

”Det kändes bra”

HOCKEY

Glöm tränarbyten och nya spelare.

Djurgården ska ta sig ur krisen med den trupp man har.

– Vi ska vända trenden så snabbt som möjligt. Jag hoppas att vi börjar nu direkt, säger sportchefen Jan Järlefelt.

Foto: Bildbyrån
Veteranen Marcus Ragnarsson firar mål.

En positiv injektion kan bli att stjärnbacken Marcus Ragnarsson eventuellt gör comeback mot Skellefteå på torsdagen.

– Det kändes bra, men vi fattar beslut i morgon (läs torsdag) efter värmningen, säger Ragnarsson efter onsdagens träning.

Han har missat de två senaste matcherna med en knäskada.

I övrigt lär det inte bli något nytt i Djurgården. I alla fall inte för stunden. Det slår Jan Järlefelt fast, trots att hans lag har den sämsta formkurvan i elitserien. Vågdalen är både djup och lång.

Efter segern över Linköping den 18 oktober låg laget på femte plats i tabellen. Sedan dess har det varit fritt fall – två trepoängare på de 16 senaste matcherna och en tillvaro på kvalplats i serien.

– Vi har haft en negativ trend som har satt sig psykologiskt också. Vi har spelat bra i många matcher, men haft problem som det jobbats med under en längre tid. Försvarsarbetet i egen zon där vi har släppt in lite för enkla mål, och sedan har vi inte gjort mål på det vi skapat, säger Järlefelt.

Träning receptet

Hur kommer man ur det?

– Genom att träna.

Djurgården gjorde nyligen klart med backen Andreas Holmqvist, som förmodligen missar Skellefteåmatchen med en ryggskada, över nästa säsong. Men fler nyförvärv tillåter inte klubbens dåliga ekonomi.

– För närvarande är det inte aktuellt, säger Järlefelt.

Tränarparet Thomas Montén och Mikael Johansson sitter också säkert för tillfället, enligt sportchefen.

Tre hemmamatcher

Djurgården har tre hemmamatcher i rad inom loppet av en vecka. Ska laget kunna ta sig till slutspel måste vändningen komma snart. Det skiljer hela nio poäng till en slutspelsplats. Och Ragnarsson har inte gett upp hoppet att mesta mästarlaget – 16 titlar – ska kunna ta sig till slutspel för andra året i rad.

– Titta på Luleå. När vi mötte dem där uppe så låg de på kvalplats. Sedan dess är de obesegrade i elva matcher. Får vi in en bra känsla att alla jobbar och litar på varandra så är det mycket möjligt att vi kan vända det här. Vi vet ju vad vi kan, säger han.

Blir det ingen vändning finns risken att Stockholm för första gången inte har något elitserielag när nästa säsong drar i gång. Vad en degradering skulle innebära för Djurgården vill inte ens Järlefelt fundera över:

– Vi tänker inte i de banorna. Vi ska inte degraderas.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM