Sundström knäskadad

Missar matchen mot LHC: ”Det är ledbandet”

HOCKEY

Brynäs skadeproblem blir allt värre.

Nu är Alexander Sundström, 21, knäskadad och missar förstås toppmatchen mot Linköping – och blir sannolikt borta en dryg månad.

– Det är ledbandet, men just nu vet vi inte hur allvarlig graden av skadan är, säger klubbens massör Glenn Hellström till Gävle Nyhetsbyrå.

Foto: Joel Marklund
Alexander Sundström.

Som om en match mot serieledarna Linköpings HC inte var tuff nog.

Brynäs tvingas dessutom klara sig utan namn som Mikael Lind (Brynäs räknar inted med förstecentern före jul) och Alexander Sundström i torsdagens möte. Sundströms skada är nya problem som tvingar Brynäs att tänka om inför matchen.

– Att Alexander inte är med tvingar oss att skaka om lite i kedjorna Vi flyttar upp Mads Hansen till första och Jonathan Granström får återvända till fjärdeformationen, säger Bynäs assisterande tränare Tommy Jonsson till klubbens hemsida.

Krockade med motståndare

Sundström skadade sig i måndagens match mot Skellefteå AIK då han krockade med en motståndare och tvingades kliva av.

– Ja, han fick väldigt ont och vi tog honom av isen direkt och han kunde inte spela mer i matchen, berättar Brynäs massör Glenn Hellström till Gävle Nyhetsbyrå.

– Exakt hur länge jag blir borta är svårt att säga. Men den första prognosen jag fick av ortopeden var fyra till sex veckor och det är ju en ganska normal tid för den här typen av skador, säger Alexander Sundström själv till Västerbottens Folkblad.

ARTIKELN HANDLAR OM