”Det är sorgligt”

Ny tung förlust för Djurgården

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Djurgårdens kris blir allt djupare.

2–0-förlusten hemma mot Skellefteå innebär att laget nu är sist i elitserien.

– Det gäller att det ska ske någon gång. Att det kommer en vändning. Vi måste börja vinna matcher, säger tränaren Mikael Johansson.

Uppryckningen borta mot Linköping i senaste omgången tände ett hopp hos Djurgården om att laget var på väg att vakna ordentligt. Då gav det 2–2 och en poäng, men mot Skellefteå var laget tillbaka i gamla synder. Inte minst hade man problem att göra mål precis som Nichlas Falk slog fast efter andra perioden då gästerna genom två mål, Christian Söderström och Brad Moran, ryckt till sig ett matchavgörande försprång.

– Jag tycker att vi gör en hyfsad period ändå, men det ser ut som det har gjort den senaste tiden att vi inte får in puckarna. Då är det jättesvårt, säger han till PPV.

Kvalserien ett hot

Djurgården hade annars börjat bra och tändningen var det inget fel på. Redan efter 27 sekunder hade Fredrik Bremberg en puck i stolpen som sedan dansade på mållinjen. Andreas Hadelöv höll dock rent där och han höll rent resten av matchen också och Djurgården tvingades därmed räkna in säsongens 14:e förlust.

– Vi är utspridda över hela banan när de kommer. Det är riktigt jäkla dåligt, säger pressade tränaren Mikael Johansson till PPV.

Sist i elitserien

Han måste nu få fart på Djurgården, annars kommer hotet om kvalserien att bli verklighet. Nu är laget allra sist i elitserien efter Södertäljes seger i förlängningen mot Rögle. Dessutom har laget en match mer spelad än SSK och två matcher mer spelade än Timrå som ligger närmast ovanför strecket.

– Vi försöker, men vi måste få ett mål för att få lite att gå på. Det är en bedrövlig match. Det är sorgligt. Det är mycket som låser sig nu, det sitter i huvudet, säger Johansson.