”För mycket skratt”

Rögles stjärna sågar laget

Foto: Bildbyrån
Cam Abbott var inte imponerad över sitt lag mot Södertälje.
HOCKEY

ÄNGELHOLM. Tre assister och matchens artist.

Sedan sågade Cam Abbott Rögles inställning.

– Vi har tappat åtta placeringar på tre veckor. Med tanke på det tycker jag att det är alldeles för mycket skratt i vårt omklädningsrum, säger Abbott.

Med en passning bakom ryggen och en underbar genomskärare till tvillingbrorsan Chris, samt en assist till Mattias Sjögrens 1–1 låg Cam Abbott bakom Rögles poäng hemma mot Södertälje.

Men Cam var långt ifrån nöjd – varken med sig själv, laget eller inställningen.

– Jag missade för många bra chanser. Hade jag förvaltat dem hade vi vunnit så jag är grymt besviken, säger Cam Abbott som även var grymt missnöjd med lagets prestation.

– Jag vet inte vad det anställningslagar i det här landet, men det är dags för oss att börja kämpa jäkligt hårt för våra jobb.

”Måste bli mer pissed off”

Rögle har nu bara en seger på de senaste fem omgångarna och höstens lag faller som en bankaktie den rekordjämna serien.

Och Chris Abbott är inte nöjd med vad han ser i omklädningsrummet.

– Vi måste bli mer pissed off. Jag inser att det är annorlunda i Sverige än i Kanada, men vi kan inte springa runt och skämta när vi behöver vinna matcher, säger Abbott som dock tror på en vändning.

Alla ser att det är en jämn serie. Vinner vi tre matcher så är vi tvåa igen.

Lagkaptenen Kenny Jönsson förstår Cam Abbott men är inte orolig.

– Man kan inte lägga sig ner och tycka synd om sig själv när det går dåligt. Det finns en styrka i att hålla huvudet högt. Det har varit lite mer turbulent i omklädningsrummet men så blir det alltid när man förlorar några matcher, säger Kenny Jönsson.