Penker klev av efter mardrömsstart

Släppte in mål efter 56 sekunder

Foto: Ralf Bergman
HOCKEY

I går förlängde han med Rögle.

I dag lämnade han isen efter tre snabba mål i baken.

Jürgen Penker, 26, hade ingen roligt söndag i Rögle-målet borta mot Timrå som vann med 5–2.

Den österrikiske burväktaren har gjort mycket bra ifrån sig i Rögle hittills under säsongen så det är inte särskilt överraskande att Rögle ville förlänga kontraktet som annars gick ut den 15 december.

– Jürgen har gjort det jättebra under den här tiden han varit hos oss och det känns bra att vi nu är överens om en fortsättning, sa sportchefen Roger Hansson när kontraktsförlängningen var klar.

56 sekunder

På lördagen gjorde han sin första match sedan det nya kontraktet signerades, men det var långt ifrån någon lysande nystart direkt. Borta mot Timrå hamnade Rögle snabbt under press och efter bara 56 sekunder låg pucken i mål bakom Penker ditförpassad av Mika Pyörälä. När Oscar Sundh efter 9.20 satte 3–0 fick 26-åringen nog och lämnade över till Jere Myllyniemi. Denne hann bara vara på isen i 1.10 innan 4–0 kom för Timrå genom Håkan Bogg.

– Vi får ju en väldigt dålig start och ligger under med 2–0 snabbt. Sedan kommer trean och fyran också. Det är för dåligt. Vi får försöka bryta ner matchen i ett byte i taget, säger Daniel Johansson till PPV.

Rögle kämpade sig in i matchen och jämnade ut tillställningen, men uppförsbacken blev för brant och Björn Svensson kunde säkra segern för hemmalaget med sitt 5–2-mål med 5.21 kvar att spela.

ARTIKELN HANDLAR OM