”Vi är missnöjda med honom”

HV rasar mot domaren efter nytt poängtapp

HOCKEY

Efter 2–2 mot Brynäs rasar HV71 mot domaren Robert Lahti

Ett par utvisningar rörde upp känslorna hos svenska mästarna.

– Vi är ruskigt missnöjda med honom, säger lagkaptenen Johan Davidsson.

Det var under slutet av matchen som Robert Lahti hamnade i blickfånget i Kinnarps Arena. Vid ställningen 2–2 fick först Martin Thörnberg tio minuter i personligt straff och svarade med att slå klubben i sargen. Med mindre än två minuter kvar att spela fick så David Petrasek två minuters utvisning för en tackling i ryggen och irritationen växte än mer. Det märktes tydligt i spelet. Hemmafavoriterna blev oerhört aggressiva i sin forechecking och trots spel fyra mot tre fick Brynäs nästan in låna pucken.

Diplomatisk Davidsson

Efteråt stod Johan Davidsson kvar och pratade med Lahti om domsluten samtidigt som publiken buade ut domaren. Lagkapten Davidsson är en oerhört diplomatisk spelare, men han kunde inte dölja sin besvikelse efter matchen.

– Vi är ruskigt missnöjda med honom. Han gör sitt bästa, men tyvärr tycker inte vi att det räcker, säger Davidsson till PPV om Lahti.

”Det är surt”

HV-kaptenen var också missnöjd med att det bara blev en poäng. Brynäs tog visserligen ledningen när Stephen Dixon kom direkt från utvisningsbåset och helt fri snyggt satte 1–0, men HV71 vände på matchen när Martin Thörnberg gjorde 2–1 i början av sista perioden. Med sitt andra mål kvitterade Dixon och fastställde också slutresultatet.

– Det är riktigt surt naturligtvis, säger Davidsson.

Dixon höll med om att HV71 var det bättre laget.

– Vi kan vara nöjda med en poäng, säger han till PPV.